Никога не гризете, дъвчете, изрязвайте и избутвайте прекалено грубо назад кожичките си, тъй като това допълнително ги разранява и ще повреди правилния растеж на ноктите ви. Чува ли сте тези съвети, но нека ги повторим!

Първото и най-основно правило в грижата за пръстите ви е да ползвате много овлажняващ крем за кожички. Продават се под различна форма - със съдържание на восък, крем или различни масла и трябва да се нанасят няколко пъти дневно.

Четете още: Педикюр в чест на пролетта

Единственото, което трябва да направите, е да втриете малко количество овлажняващ крем в кожичките и след няколко дни ще забележите разликата.

Витамин Е също може да се ползва, за да се премахнат сухите и напукани кожички. Масажирайте маслото в кожичките и върха на пръстите ежедневно. Това ще ви помогне да ги изгладите и хидратирате.

Друг чудесен продукт, който може да се ползва при напукани кожички, е маслото от ший. То е бледо жълто на цвят и има възстановяващи козметични свойства като овлажняващ крем или емулсия. Маслото от ший предпазва от много неблагоприятни климатични условия.

Четете още: Красив и естествен маникюр

Използвайте памучни ръкавички през нощта. Започнете с почистване на ръцете, после нанесете овлажняващ крем въру тях и ги мушнете в ръкавичките. За да избегнете изсушаването и нацепването на кожичките е много важно да включите в хранителния си режим храни съдържащи витамин А, В, С, D и Е. Освен това цинкът и калцият са много важни. Не прекалявайте с алкохола, захарта и наситените мазнини.