Британската класа от много време насам е покорила върховете на Холивуд, а това ясно личи и от тазгодишните номинации за награди "Оскар".

След като англичани са някои от основните претенденти за статуетките, списание "Vanity Fair" създаде късометражен филм, в който почита британската класа в меката на киното, пише inews.bg

Ленатата е разделена на три части - "Подготовка за война”, "Пристигане в Америка” и "Победата ни е в кърпа вързана”, в които личи британския почерк и така присъщият им хумор.

В трибюта участват 40 актьори, които пресъздават знаменитите сцени в историята на киното. Кийра Найтли имитира фалшивия оргазъм на Мег Райън от "Когато Хари срещна Сали”, Джеръми Айрънс пресъздава една прочута реплика на героя му в "Умирай трудно”, а Том Хидълтън и Фелисити Джоунс влизат в ролята на Бони и Клайд.

Във филма участие взимат и Бенедикт Къмбърбач, Еди Редмейн, Джейми Дорнан, Джуди Денч, Майкъл Кейн, Сиена Милър, Орландо Блум и прочие титанични британски таланти, режисьор на филмчетата е Джейсън Бел.

Вижте късометражните филми: