Серийната съблазнителка Брижит Бардо плени света в началото на 50-те години на миналия век със способността си да се превръща от сладко момиченце в моделските си фотосесии в секс богиня във филмите си.

Но славата я тласна към дълбока депресия, четири опита за самоубийство, четири брака, над 100 любовници, включително жени, и нежелана бременност с последвало трудно раждане, разказва "Дейли мейл".

"В играта на любов тя е колкото ловец, толкова и плячка", казва Симон дьо Бовоар в излязла наскоро автобиография на френската актриса, озаглавена "Брижит Бардо: Животът, легендата, филмите".

Родена в заможно парижко семейство на 28 септември 1934 г., тя живяла в елегантния 16-и район на Париж, близо до Айфеловата кула. Семейството прекарвало уикендите си във вилата си западно от Париж, в Лувсиен, зимните ваканции – във Френските Алпи, а летните – в Сен Тропе, на Френската Ривиера.

"Бри", както я наричали родителите й, е записана на уроци по балет от майка си Мари-Жан, както и на курсове за модели. Русокосата красавица притежавала идеалната височина и нямала проблеми с теглото като конкурентките си Мерилин Монро, Елизабет Тейлър и Марин Карол. Модният елит веднага се влюбва в Бри и тя се появява на корицата на сп. "Ел" едва на 15-годиша възраст през май 1949 г. Това е и първият моден ангажимент на Бардо.

Повратна точка в живота й е срещата й с Роже Вадим, асистент на режисьора Марк Алегре, открил най-големите звезди на френското кино през 30-те години на миналия век. Именно той инициира сбогуването на Бриджит с образа на сладко и невинно момиченце и появата на нейното изкусително и фатално Аз.

Роже е изпратен от шефа си да види 15-годишното момиче във връзка с проект за нов филм. Бардо не получава ролята, но двамата с Вадим мигновено се влюбват лудо. Той запознава Брижит с приятелите си в медиите, дава й книги като "Вторият секс" на Симон дьо Бовоар и я въвежда в секса.

Двамата започват да се срещат тайно, а по-късно и явно против волята на родителите й, които заплашват да я изпратят в Англия. Те омекват едва, когато Бардо опитва за първи, но не за последен път, да се самоубие. Депресирана от мисълта, че няма да вижда любимия си, Брижит слага главата си във фурната и се изгаря, но за щастие родителите й я откриват навреме.

Въпреки че са принудени да приемат любимия на дъщеря си, родителите на звездата все пак са категорични, че двамата не могат да се оженят, докато тя не навържи 18 години. Затова сватбата на Бриджит и Вадим се състои чак години по-късно, а именно на 21 декември 1952 г. в Париж. Това е и последният път, в който Бардо се появява в консервативно облекло.

След четири години в киното Брижит снима десетина филми, които са забелязани благодарение на нейната красота и сексапил. Първият филм на Вадим като режисьор "И бог създаде жената" от декември 1965 г. с участието на съпругата му и звездата Жан-Луи Тринтинян променя всичко. Лентата постига светкавичен успех, а актьорите се сдобиват с международна известност. Филмът слага край на брака на Бардо с Вадим, след като тя се влюбва в Тринтинян. Четири години след бляскавата си сватба в катедралата "Нотр дам" в Париж и множество изневери, от страна и на двамата, Вадим и Бардо се развеждат.

Бардо е лудо влючена в Тринтинян, който също се развежда със съпругата си заради нея. Двамата живеят заедно две години, но след това фриволната секс богиня започва връзка с певеца Жилбер Беко, който също е женен. Изневерите стават нещо обичайно в живота й, както и навикът винаги първа да си тръгва от дадена връзка. Самата Бардо признава, че е имала над 100 любовници, някои от които жени.

Жак Шарие става вторият й съпруг и баща на детето й. Тя не иска бременността, но родителите на Шарие я убеждават да запази детето. Бардо така и не създава близка връзка със сина си Никола, роден през януари 1960 г. и Шарие поема попечителството върху детето. "Не съм създадена да бъда майка. Не съм достатъчно зряла и зная, че е ужасно да признават това, но не съм достатъчно зряла, за да се грижа за дете", споделя Бардо няколко години по-късно.

На 26-я си рожден ден Брижит отново опитва да се самоубие, като поглъща цяло шишенце с приспивателни и разрязва китките си във вилата си в Ница.

Брижит е тласната към депресия от същите медии, които постоянно я възхваляват. Тя мрази ордите от репортери, които я следват по петите и безмилостноя разкриват.

Бардо има множество краткотрайни връзки със звезди като Уорън Бийти, музикантите Серж Гейнсбур, Нино Ферер, Баб Загури. Все пак една от аферите й приключва с брак. Актрисата се омъжва за трети път, този път за германския милионер и плейбой Гюнтер Закс в Лас Вегас. Русокосата изкусителка споделя, че Закс е спечелил сърцето й като обсипал дома й в Сен Тропе с рози, пуснати от самолет.

През 60-те години Бардо отваря друга страница от живота си - започва певческа кариера. Между 1962 и 1982 г. тя записва около 70 песни, а през 1973 г. взима важното решение да напусне киното, "за да не се случи така че киното да я напусне. Това е много типично за Бардо, да поема инициативата и да продължава напред", разкрива биографичната й книга. Самотна и нещастна през 40-те си години, тя се омъжва за четвъртия си съпруг Бернар д-Ормал през 1992 г.

В момента Бардо живее в "Ла Мадраг", усамотено имение в Сен Тропе, което притежава от 1958 г. Тя е далеч от светската суета и се е посветила на защитата на животните.

Въпреки трудностите Бриджит не е сломена духом, платила е цената на славата си и сега просто иска да живее спокойно.

Следете блога "Да се изгубиш... в Рим!" - едно бягство във Вечния град, посветено на свободния избор, удоволствието и вдъхновението!