Brick Café bar & dinner e една от най-честите ни дестинации за обяд. Решихме именно това заведение да е четвъртата спирка в нашата нова рубрика „Скритата София“.

За наше истинско удовлетворение, от една страна тя ни дава възможността да преживеем по съвсем нов начин места, които посещаваме често, а от друга, ни среща с неподозирани изживявания.

Собственик на Brick's е Роси, която изключително много ни допадна. Тя умее да разказва изключително увлекателно, винаги завършва изречението с щипка хумор и печели със своето спокойствие и увереност. Тя е от Банско, живяла е 10 години в Америка, където е завършила двете си образования. Дълго време работи в областта на финансите и застраховането, докато в един момент не решава, че еднообразието не е за нея и се връща обратно към корените си в България. Тук тя има желанието да заживее по-спокойно със семейството си, но се оказва, че това не е съвсем възможно. За нея разпространеният рефрен от песента New York, New York „If I can make it there, I'll make it anywhere“ може да се използва с по-голяма валидност за България, отколкото за Америка.

Прибирайки се в родината си, Роси решава, че й се занимава с нещо съвсем ново за нея. Първоначално си мисли да прави кетъринг и по-специално чийзкейкчета (които можете да намерите сега в Brick и истински ви препоръчваме), но след това случайно, чрез познат, попада на помещението, в което в момента се намира заведението й и решава да направи ресторант.

Идеята за заведението идва от място, което Роси често посещавала докато живеела в Ню Йорк, което носи същото име като настоящото й начинание. Тя с усмивка ни сподели, че там правят „най-добрия Cosmopolitan в света“, надяваме се някога и на нас да ни се отдаде
възможност да го опитаме!



Интериорът на Brick Café bar & dinner е изключително уютен и приятен. Сигурни сме, че не подозирате, че полилеи могат да бъдат направени от простор, стените на местенцето пък са тухлени, което създава една много специфична атмосфера. Навсякъде можете да видите различни малки сувенири, картини и други предмети, които всъщност са туристическите находки, които Роси и семейството й са събирали по време на многобройните си пътешествия.

Нека ви разкажем малко повече за преживяването Brick. Щом влезете в заведението ви посрещат усмихнатите сервитьори, които тутакси ви сервират сангрия за "Добре дошли". Тъй като обикновено посещаваме местенцето по обед, можем със сигурност да ви препоръчаме кашкавала пане от обедното меню. То е интересно и с още нещо, в него специално е помислено за вегетарианците и хората, които спазват различни диети, като към всяко ястие е означено това дали то съдържа месо и ако да какъв вид е то. Според Роси, хората възприемат обедното меню като разход, а вечерята по-скоро като удоволствие. Затова и тя се стреми да предлага възможно най-добрите ястия на минимални цени в обедните си предложения.

Още ценни Brick находки: клубна карта, с която получавате отстъпка при всяко посещение и в която трупате точки. С тях можете да си спечелите различни хапвания, 30% отстъпка на всичко между 3 и 6 ч. през седмицата и специална изненада за всички рожденици (шоколадов фъдж и шампанско).


Адрес: кв.Изток, ул. Константин Щъркелов 11

Новите предложения и обедното меню на Brick можете да следите на Facebook страницата на заведението