В последния месец от бременността повечето майки носят предимно клинове и широки блузи, с които да прикрият наедрялото си тяло и в частност коремчето си.

30-годишният модел на бельо от Лос Анджелис Сара Стейдж обаче отказва да крие 8 месечното си бременно тяло под цял куп дрехи. Напротив тя гордо го показва на света чрез Инстаграм профила си и как няма да го прави, та тялото й е перфектно.

Не само защото носи в себе си красотата на новия живот, но и защото е невероятно стегнато и тонизирано.

Фотодневникът на бременността, който Сара си води, показва, че въпреки трите седмици до термина й, тя е в перфектна форма, а върху горната част на коремчето й личат плочки, с които не могат да се похвалят дори трениращи жени, които не са бременни.

Четете още: Вижте как отслабват звездните мамчета

Външният вид на Сара обаче поражда доста противоречиви мнения. Една част от 1 300 000 й последователи в социалната мрежа са във възторг от визията й. И докато те оставят под снимките й коментари като "Надявам се, че в осмия месец и аз ще изглеждам така!", то другата част от онлайн потребителите, посетили страницата й, смятат, че тялото й не е като на бременна в добро здравословно състояние и са убедени, че суетността на Сара застрашава не само нейното здраве, но и това на нероденото й дете.

Много от виделите снимките на Сара са на мнение, че коремът й е прекалено малък за жена бременна в почти деветия месец. "Къде е бебето й? Определено не е в корема й!!!", "Дори моят стомах изглежда по-голям, когато се нахраня!", "Тя изглежда като мен след един бургер" недоумяват те.

Сара споделя, че нападките спрямо визията й са неоснователни и пояснява, че лекарят й е категоричен, че бебето й е добре и се развива нормално.

Стейдж поддържа фигурата си през цялата бременност с пилатес и леки тренировки за бременни във фитнеса, като изцяло се е лишила от кардиото, защото специалистите са й обяснили, че то е вредно за плода. Освен това тя се и храни изключително здравословна, като набляга на киноа, кафяв ориз, зеленчуци и пилешко месо.

Д-р Дженифър Аштън, медицински сътрудник на ABC News и акушер гинеколог, е на мнение, че Сара има генетичните предпоставки да изглежда по този начин и е категорична, че във вида й няма нищо притеснително, напротив той е напълно здравословен.

Четете още: Най-горещите звездни майки

"Това, че изглежда прекалено слаба в Инстаграм, не значи нищо. Досега Сара е качила 10 килограма, като нормални за една бременност са 12, но младата жена навлиза в деветия месец, през който всъщност се наддава най-много, така че тя със сигурност ще ги достигне и коремчето й ще наедрее. Това, че виждате мускулите й, няма никакво значение, ако матката й е достигнала необходимите размери.", обяснява д-р Аштън.

Като лекар тя припомня, че бременната жена не е болна и стига да следва препоръките на гинеколога си, може да продължи да изпълнява ежедневните си рутини, включително и да не се лишава от тренировки.

Докторката освен това е категорична, че физическата издържливост и мускулният тонус, които Сара има, изключително много ще помогнат при самото раждане.