Тези от вас с къдрави коси ще признаят, че това е едновременно благословия и проклятие. От опит знаем, че една лека промяна на времето и косата бухва на която си посока поиска.

Вярно е, че къдравата коса понякога има нужда от повече грижа и внимание, отколкото правата коса, за да изглежда добре.

След като разберете как да се справите с дивите си къдрици, може наистина да се забавлявате с косата си и да я обичате.

Как да стилизираме къдравата си коса

Ако имате чуплива коса:


Дайте на естествено чупливата си коса по-ясно изразени къдрици. Разделете я на части и я навийте. Закрепете всяка новообразувана къдрица с фиба. Когато косата ви е изсъхнала, махнете фибите. Само прокарайте леко пръсти през косата и къдриците си.



Не всеки фризьор знае как да подстриже къдравата коса. Попитайте в няколко салона за красота дали имат специалист в подстрижките на къдрава коса. Тя има нужда да бъде подстригана докато е мокра, за да видите естествената й форма.

Етажите могат да стоят страхотно на къдрава коса, но не позволявайте да ви ги подстригват твърде късо, защото къдравата ви коса ще се превърне в каска.

Най-добрите продукти за къдрава коса са без съдържание на алкохол. Къдравата коса по принцип е по-крехка и суха от правата коса. Продуктите, които съдържат алкохол я изсушават още повече, а ако имате къдрава коса, със сигурност искате да избегнете това.
Намалете максималко увреждането на косата си като не я сушите със сешоар възможно най-често.

Шампоанът е нужно да се използва поне веднъж седмично, а балсама да се използва само за подхранване. За да не се омазни косата ви не го използвайте всеки ден, защото може да доведе и до прекомерно омазняване и да запоне да хвърчи.

Слагайте мус от корените към краищата, за да не хвърчи косата ви.

Друг метод е да използвате балсам без отмиване или серуми против накъсване.

Не използвайте четка за къдравата си коса. Използвайте вместо това едрозъбест гребен или собствените си пръсти, за да оправите къдриците.

За да предотвратите накъсване на краищата й, използвайте серум, за да ги приглади. Повечето серуми съдържат силикон, който застава на върха на главата ви и предпазва косата от горещина, вятър, студ и всички атмосферни влияния.