Автор
Woman.bg

Болоня - достъпната дестинация с неподозиран чар

Съществуват няколко градчета в света, така наречените "нешлифовани диаманти", чийто чар и красота могат да бъдат намерени, само ако имаме достатъчно търпение за по-подробно ровене в Интернет.

Вместо теб ние ще направим списък с предимствата на това да посетиш града в керемиденочервени нюанси, на доста близко разстояние от Флоренция и Венеция, само с един евтин полет на нискотарифна компания от България!

Болоня се намира в северна Италия и е столица на региона Емилия – Романя, като е разположена в долината на река По, близо до Апенините, като се намира между реките Рено и Савена.

Освновните забележителности на града са Интересен факт е, че именно в Болоня се намира най-старият университет в Европа, основан през 1088-ма година.

В Болоня има много кули, като колкото по-богата е била фамилията, толкова по-висока кула е строяла, като това символизирало нейната мощ. Кулата Азинели е най-известната в града, като е наклонена и висока 97 м. Гледната от върха й към града е уникална, а входът за там не надвишава скромните 5 евро.

Заслужава се да се видят базиликите Сан Доменико и Сан Петронио, с няколко статии на Микеланджело в нея.

Може би не знаете, но именно в Болоня е измислен прочутия класически сос "Болонезе", чието съвършенство можете да вкусите в прекрасния град с неповторими гледки!