Макар Бийтълс да пеят точно обратното, любовта все се купува с пари, установи британско проучване.

Колкото повече пари се трупат в сметката ни, толкова по-голям е шансът да срещнем истинската любов. Според изследването само 4 на сто от хората с годишен доход над 50 000 долара никога не са намирали любовта. Тези личности обикновено се влюбват до 5 пъти за целия си живот.

През последните години основен метод за намиране на половинка са сайтове за запознанства, които съответстват на интересите на хората и почти никога не оставят любовта на случайността. Това до голяма степен помага да се обясни, защо богатството се равнява на намирането на половинка в живота.

Четете още: Секс през цялата нощ

"Фактът, че парите се отъждествяват с успеха в любовта е интересен, защото повечето хора дори плащат на определени услуги за запознанства, които да помогнат при намирането на истинската любов. Повечето пари се равняват на повече социални възможности и като резултат - на повече партньори", коментира анализаторът Ричард Коп, който провел изследването.

Исторически погледнато работното място и нощните клубове може би са били най-очевидният път за намирането на партньор, но днес сайтовете за запознанства са предпочитани пред всичко останало.

Четете още: Жените предпочитат високи мъже