Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Бог внася хармония в брака (и връзките) до 31 юли

Небесната красавица Венера прави тригон с планетата Сатурн. Влиянието от този аспект ще продължи от 20 юли до края на месеца.

Девизът на този период е умереност и чувство за дълг. Благоприятно за решение на имуществени и финансови въпроси. Пробвайте да поискате увеличение на заплатата. Добър период за сключване на брак с по-възрастни партньори, както и за обяснение в любов и семейни тържества. Възможно е за подновяване на стари връзки, партньорства, романтични отношения. Също така е удачно за укрепване на отношенията и на връзките. По време на този транзит чувствата се подчиняват на разума, затова грешните емоционални реакции се изключват. Препоръчва се да съблюдавате моралния кодекс и да се придържате към традициите. Увеличава се чувството за отговорност и вярност към партньора.

Вълнуващата любов между Евгения Марс и Иван Вазов е започнала при тригон на Венера със Сатурн. В началото на дружбата Вазов е бил на 56 години, а Евгения на 23 години. Имаме както се вижда връзка с по-възрастен партньор и любов основана на умереност в чувствата, не на страсти. Аспектът им е помогнал да изградят дълготрайна връзка и основана на вярност и преданост.

Венера има отношение към всички добродетели, чрез които се постигат радостите и щастието на сърцето, а Сатурн има отношения към принципите на Истината, Справедливостта, устойчивостта и трайността на чувствата. Хармонията между двете планети тласкат човек да се води от Божията правда и законите на Справедливоста.

Ето и някои съвети, чрез които можете да подобрите отношенията си. Възползвайте се от всички небесни и земни шансове.

1.Отделяйте време да си говорите. Търсете теми за разговор. Насърчавайте се един друг да си разказвате истории за ежедневните се преживявания. Внасяйте теми за разискване, които знаете, че ще предизвикат интереса на партньора ви. Четете книги на такива теми. Не прекъсвайте, не критикувайте, не омаловажавайте казаното от другия.

2.Отделяйте време за разговор всеки ден за непредизвикващи противоречия семейни теми. Това време не е за интензивно споделяне на чувства и за разрешаване на дълбоки проблеми. Важното е да става всеки ден. Включете разговор за ежедневния живот – децата, работата, съседите, колегите, шефа, какво ми се случи днес и все от този сорт неща. Тази размяна на информация води към участие в живота на другия и укрепва брачната връзка.

3. Добре е да си определите ден за брачен съвет. Тогава ще можете да обсъждате семейни проблеми, решение на семейни въпроси, планове, дискутиране на различни случаи в семейството и нещата от близкото бъдеще. Несъгласията, които възникват през седмицата, могат да бъдат спестени за брачния съвет и там да се поставят за разрешение.

4.Използвайте „буферен разговор”. Вместо да си спомняте за неприятностите от деня, говорете за приятни спомени като например:”Най-приятното преживяване, което съм имал/а с теб през последния месец е….”; „Едно от нещата, които обичам в теб е…”. Това не е време за изброяване на негативни случки, а за приятно споделяне. Докато говорите, дръжте се за ръка, стойте прегърнати, един до друг съвсем на близо. Този пълен допир с тяло може да даде на всеки от вас чувство за мир и благополучие.