Автор
Woman.bg

Бодензее Класик: Изпълнителният директор на Opel Нойман участва с Diplomat V8 Coupé

Opel ще се представи с няколко много специални автомобила на четвъртото рали „Бодензее Класик“, което стартира пред фестивалната зала в Брегенц, Австрия в 14.00 ч. на 7-ми май.

Изпълнителният директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман също ще бъде там с личния си Diplomat A V8 Coupé.

Списъкът на великолепията от Рюселсхайм включва също един много рядък Diplomat A Coupé с 5.4 литров V8 двигател с 230 к.с. и също толкова превъзходните модели Admiral A и Kapitän A с осемцилиндров агрегат под дългия си капак. Един Diplomat B и един Kapitän B завършват предложението за феновете на класически автомобили.

Общо 180 класики ще участват в обиколката, която ще премине през части на Германия, Австрия и Швейцария преди да финишира в Брегенц на 9-ти май. Изпълнителният директор на Opel не е единственото известно лице, което ще управлява автомобил от Рюселсхайм. Телевизионните звезди Гезин Куковски и Тим Вилде, както и посланика на Opel и легенда в моторните спортове Йоаким Винкелхок също ще бъдат на старта като участници в „класическия“ отбор на Opel.

Двата модела Diplomat A V8 Coupé са представители на една ексклузивна серия, състояща се от само 347 бройки, произведени от базирания в Оснабрюк каросериен производител Karmann от 1964 година. Номерът на рамата на купе автомобила от 1967 година на д-р Карл-Томас Нойман завършва на 347, което ясно го определя като последния екземпляр от тази ексклузивна серия.

“Винаги съм бил очарован от комбинацията на вечно елегантното купе на Diplomat и легендарния Small Block V8 на Chevrolet,” заяви д-р Карл-Томас Нойман. “Аз съм горд собственик на този автомобил от около шест месеца вече и изпитвам удоволствие винаги, когато имам възможност да направя кръгче с тази икона.”

KAD моделите от първата серия, участващи в обиколката Бодензее Класик са задвижвани от различни версии на прочутите V8 двигатели, които дебютират преди 60 години и от които до днес са произведени над 100 милиона.