Не знам какъв баща съм, трябва да попитате децата ми като пораснат. Не ми остава достатъчно време за тях. Това призна в "Тази събота" по bTV Асен Блатечки.

На въпроса на водещата дали успява да отдели време за сина си, който се роди преди месеци от "забранената му любов" с манекенката Диляна Попова, Блатечки беше лаконичен: "За сина ми не ми остава време".

"В свободното време с дъщеря ми - Катето, ходим на кино, на езда, защото тя обича конете. Тя е в такава възраст, че всичко й е интересно. Виждам в нея много черти от мен, виждам и черти и от майка й", сподели актьорът.

Четете още: Диляна Попова роди! Името на сина й предизвика спорове!

Блатечки призна, че не спира да работи, а причината затова не е само желанието му да осигури децата си, а и това, че е "болен работохолик". "Трудно си почивам, два дни и на третия не издържам, започвам да чета някакви неща, да мисля върху нови роли. Няма да спра да работя никога. Ако им писне на хората да ме гледат, ще работя друго", отсече Блатечки, който малко след телевизионното интервю заминава за полската столица Варшава. Там той ще представи за първи път филма на Стефан Командарев "Съдилището", който взе голямата награда "Златна роза" във Варна.

"Историята в "Съдилището" е много силна, тя е за прошката. На минус 7 градуса съм стоял в ледена река, защото искам да направя всичко сам, а и освен това винаги е по-добре за филма, актьорът да прави всичко това, а не дубльор, защото в такъв случай ще е с наведена глава, няма да се вижда лицето му. Повлиян съм от баща ми със сигурност. Когато гледах филма се стреснах от това, защото виждах него, а не себе си. Дори не знаех, че до такава голяма степен го нося в себе си. Винаги съм искал да бъда като баща ми. Родителите ми ме учеха да бъде свободен, да преследвам мечтите, да правя това, което искам и да бъда самостоятелен. Ужасно много ми липсват и двамата. Не минава и ден без да се сетя за тях", изповяда се Блатечки.

Четете още: Блатечки нацелува жена си на улицата! (снимки)

Блатечки трудно намира време и за любимото карате. "Трудно ми е да тренирам карате, тъй като тренировките са вечер в седем часа, когато са и представленията. Но всеки, който се занимава с карате знае, че то е вътре в теб", казва още актьорът.

На въпрос как се чувства, когато му се налага да целува част от най-красивите жени у нас, Блатечки цитира великия Шон Конъри, който казва: "Цял живот ми се налагаше да целувам най-красивите жени в света. Тежка работа, но някой трябваше да я свърши". "И аз така - много тежка работа", добави Блатечки. Той сподели, че плаче на филми и то на такива, на които обикновено хората не плачат. "Последния път беше на някакъв екшън. С леля ми, с братовчедка ми бяхме на кино, гледахме един обикновен екшън филм и аз в края на филма се разревах, когато героя се срещна с жена си и детето си", разкри още актьорът.

Малко преди това Блатечки мина и през ефира на Нова телевизия. "Не бих спестил нищо на децата си. Дъщеря ми кара АТВ, моторът още я стряска, но от време навреме казва и по някоя дума за мотора. Любовта и семейството са много важни неща", каза там звездата на българското кино. "Любовта или я има, или я няма. Не е нужно да се доказват тези неща и да се правят разни жестове. Демонстрира се с тези неща, когато любовта липсва", заключи Блатечки. Според него хората трябва да си казват нещата каквито са. "Баща ми се разплака, когато ме приеха в ВИТИЗ и тогава призна, че е мечтал да стане актьор", върна се в спомените си актьорът. Той призна че, не не обича да ходи на село, защото няма връзка със селото. Всичките му близки са софиянци. В края призна, че е искал да емигрира в Щатите и дори е искал 5000 долара назаем от родителите си, когато е бил на 17-18 години. Сега харесва Италия, но без приятелите не тръгва.

Източник: Blitz.bg