Автор
Woman.bg

"Бий ме!" Всички срещу насилието над жените

В следващото видето, разпространено от Организация на обединените нации, ще видите как жените предизвикват мъжете да ги бият!

Шоков материал, който повдига множество въпроси, свързани с насилието, опражнено (и до ден днешен) върху жените.

Реализирано от офиса на обединение сили в Пакистан, видеото, озаглавено “Try To Beat Me, I Am Unbeatable” отбелязва началото на нова кампания в защита на жените по света, подложени на насилие. Инициатива, която е едновременно очаквана и не. Всеизвестно е, че в ислямските държави жената е считана за низше същество, затова от една страна е нормално този зов да идва оттам, от друга е учудваща, предвид рисковете, които ще поемат тези, които я подкрепят.

#BeatMe: универсално послание

Според Жамшед Кази, Jamshed Кази, официален представител на женската общност на ООН в Пакистан, "кампанията #BeatMe провокира, така че съвременното общество да осъзнае, че словесно и/или физическо насилие, упражнявани върху жените в Пакистан и по света, е недопустимо и не може да продължава. Ако жени са подлагани на побой, изгаряния или са обречени на смърт без тези действия да бъдат наказани, то тогава за какво са всички усилия, които полагаме в името на равенството между мъже и жени и не само. По цял свят има силни, талантливи и смели жени. Тази кампания е в тяхна чест и за това, че са непобедими."

Настоящото видео бе пуснато дни преди “Международния ден за борба с насилието срещу жените”, публикация, която още от сега си заслужава да бъде разпространена. Споделяйте.