Автор
Woman.bg

Beyond the Visible - нов блог за мода, красота и вълшебства

Диляна Табакова е мъничка и крехка на вид, но носи голямо сърце, упоритост, енергия и талант да твори красота около и върху себе си. Тя е авторка на блога Beyond the Visible, посветен на теми като мода, красота, здравословен начин на живот и приключения по женски.

Макар да е съвсем отскоро на родната блог сцена Диляна с финес и усмивка заявява себе си като следващата ни любима блогърка. Представяме ви едно момиче, което често поглежда отдъд видимото, за да открие там нещо вълшебно и красиво.

Разкажи ни как ти хрумна идеята да имаш собствен блог?

Винаги съм харесвала модата и тя е била част от мен по един или друг начин. Започвайки като рисуване (драскане) на модели в скицник и стигайки до стажа ми за едно от най-популярните български списания за мода. Всичко това ме вдъхнови да си направя едно мое местенце, в което да изразявам себе си, своите идеи и виждания за модата и за всичко, което ме впечатлява.


Нека разберем нещо и за самата теб – откъде си и накъде отиваш?

Родена съм и живея в София, но желая да уча магистратура в Ню Йорк (хихи, колко скромно звучи) и да живея в Италия. Това е страната, в която съм се чувствала най-много себе си.

В твоето прекрасно виртуално пространство място намират място публикации, свързани както с мода и стил, така и материали, свързани с грижа за красотата, здравословното хранене, случки от личния ти живот... Коя от темите все пак ти е слабост?

Темата за модата е главно действащо лице в моя блог. Но като всяка една по-суетна млада дама козметиката и грижата за мен самата са също от голяма важност.

Разкрий кой е козметичният продукт, без който не можеш да си представиш ежедневието?


Кремът за лице и балсамът за устни - никога не ги пропускам.


Кой е любимият ти домашен ритуал за разкрасяване? И кое е по-специалното при него?

Нямам кой знае какви домашни ритуали, но ежедневно използвам лосион за тяло и различни масла. Също така си правя и домашен скраб, който ухае прекрасно и винаги искам да се изям, когато се намажа с него.

Как поддържаш фигурата си? Спортуваш ли нещо конкретно, на какъв начин на хранене залагаш?


От известно време спортувам активно - поне 5 пъти в седмица, като залагам на тренировките вкъщи. Комбинирам силови тренировки с тежести, кардио и йога. Йогата се превърна в неизменна част от ежедневието ми, а напоследък се опитвам да отделям време и за медитация. За съжаление, не винаги ми се получава. В момента се храня ниско въглехидратно, залагам на повече мазнини - яйца, риба, месо, авокадо, маслини и много зеленчуци.

Когато става въпрос за мода – следваш ли новоизлюпените тенденции или се съобразяваш само и единствено с личния си вкус? В този ред на мисли, без коя дреха или аксесоар не си представяш пролет 2015?

Както обичам да казвам "Модата е една и съща, а стилът е това, което ни прави неповторими". Ще излъжа, ако кажа, че не следя модните тенденции - определено ги следя, но се опитвам да съчетавам това, което е модерно с това, което наистина ми отива. Балансът между модата и индивидуалността е ключът за стил според мен. Не си представям пролет 2015 без риза - дали ще е дънкова, карирана или на цветя, тя задължително ще присъства в гардероба ми. А колкото до аксесоарите - големите бижута и ярките чанти ще са неотлъчно до мен.



Имаш ли друго хоби освен блога?

Тренировките, броят ли се? Напоследък в хоби се е превърнало това да се уча да готвя. Една от целите, които съм си поставила за 2015 е именно това да се науча да готвя. За съжаление нямам много време за други хобита, защото университетът и блогът са превзели по-голямата част от ежедневието ми.


На какво си посветила професионалния си живот в момента?

В момента професионалният ми живот се състои в това да си намеря работа, която да ми доставя удоволствие и да ме удовлетворява.


Дилянка отговаря без да се замисли...

Книга, която всеки трябва да прочете: “Яж, моли се и обичай“
Последният филм, който те разтърси: "Imitation game" (на български е "Игра на кодове")
Любимо ястие: Всичко с тиквички
Какво пиеш най-често (безлакохолно, разбира се): Вода
Коя песен можем винаги да свързваме с теб: Ella Eyre - "Deeper"
Влюбена ли си: Да, много
Опиши се с три думи: Усмихната, доверчива и търсеща
Крилата мисъл, която учи живота ти да лети: Тя си е по-скоро моя: "Вярвай в себе си и не спирай да следваш мечтите си"