TIGA JAMES SONTAG, е от онези типажи, които веднага асоциираме с тълковната и чиста форма на думата артист. И да, можем да ви изредим ред причини защо на 14 ноември ще е истински пропуск, ако не го чуете и видите в ROOM 2 на YALTA CLUB, но няма да го направим. Знаем, че всеки с усет и отношение към музиката ще го направи, защото TIGA не е просто диджей, той е като “Бербатов“ на диджеите. Можем обаче да благодарим на момчетата от TAKEOVER – LIUBO URSINY, VALDY и PHILIP CHERNIKOV за поканата, благодарение на която най-накрая ще видим TIGA.

Ето какво със сигурност обаче трябва да знаете за TIGA – той е канадец със забележително остър ум, страхотно чувство за хумор и фантастичен вкус за музика. А последното ни вълнува пряко. Той е от хората, които няма време да се вкопчат за проблемите, тъй като светкавично намират решение за тях. Така TIGA се превръща в основополагащ елемент в монреалската техно сцена. Неговият лейбъл Turbo Recordings функционира вече над шеста година, а самият той издава за лейбъли като Crosstown Rebels и Different. Свири в най-готините клубове по-света и заедно с това успява да бъде един от най-остроумните артисти в сцената. А подобно отношение винаги личи в музиката на един артист.

Впечатляващото му портфолио включва два соло албума Sexor и Ciao!, хитовите сингли “Sunglasses at Night”, “Pleasure from the Bass” и “You Gonna Want Me”, на които сме танцували със сигурност поне неведнъж. Oпределено трябва да отбележим и парчето „Plush”, което може да чуем в ремикс на гостувалия в YALTA, само преди месец, DIXON. Задължително се спираме и на колаборацията с АUDION “Let`s go dancing”, както и хита от началото на годината “Fever”. Заслужава си да се чуе и в ремикс на MAETRIK, познат като МАCEO PLEX. Последното обезпокоително смело, с подчертано сексистко отношение, видео на TIGA е към парчето, издадено преди по-малко от месец - „Bugatti”.



Твоето място можеш да запазиш с билет, закупен от мрежата на EVENTIN.BG и YALTA CLUB.