Най-възрастната приятелка на легендарния Джеймс Бонд ще стане 50-годишната италианска киноактриса Моника Белучи в новата лента за приключенията на агент 007.

Италианката ще подобри с 11 години досегашния рекорд. Той принадлежеше на Онор Блекман, пишат от БТА. През 1964 г. 39-годишната тогава англичанка изпълнява аналогична роля във филма "Голдфингър".

В интервю за в. "Сънди таймс" Белучи каза, че била много изненадана от предложението да се снима във филма за Бонд "Спектър". Тя пристигнала в британската столица, за да преговаря с режисьора на 24-ата лента за агент 007 Сам Мендес, предполагайки, че ще й поверят ролята на шефката на Бонд, известна с кодовото обозначение "М". В предишните филми в този образ се превъплъщава англичанката Джуди Денч.

Белучи, без да предполага, че могат да я изберат за "момиче на Бонд", заявила на Мендес, че "не е момиче, а жена, зряла жена". И попитала тя ли ще замени Денч. Италианката била много изненадана, когато режисьорът само се разсмял в отговор. "Той каза: "За пръв път в историята Джеймс Бонд ще има романтична връзка със зряла жена. Това е революционна идея" - разказа Белучи, която нарича героинята си "лейди Бонд".

Актрисата е с 4 години по-възрастна от изпълнителя на главната роля, британския актьор Даниел Крейг, който играе Бонд за четвърти път.

Четете още: Моника Белучи говори за любовта