Автор
Роси Кацарова

Бебе на борда: Стюардеси изродиха дете на 13 000 метра над земята

През уикенда неочакван пътник се появи на борда на самолет на Turkish Airline, летящ от столицата на Гвинея Конакри до главния град на Буркина Фасо Уагадугу.

Пасажерът, за който става дума , е бебче, изродено по време на самия полет. По средата на пътуването, на близо 13 000 метра надморска височина, бременната в 28-та седмица Нафи Диаби получава силни контракции, последвани от изтичане на водите. Този развой на събитията принуждава кабинния екипаж набързо да се преквалифицира в акушерски.

Когато Нафи усеща, че раждането започва, тя мигновенно известява стюардесите. Тъй като няма възможност за аварийно кацане, стюардесите с помощта на част от пътниците оборудват ъгълче в самолета в малко родилно отделение и израждат бебето. Така на бял свят, на хиляди метра надморска височина, се появява малката Кадиджу, която дори е включена в списъка с пътниците на полета.

Светът разбра за интригуващата случка благодарение на публикация в туитър на Turkish Airline, която гласи: Добре дошла на борда, принцесо. Поздравления за кабинния екипаж! .

По-късно се появи информация, че веднага след приземяването на самолета в Уагадугу Нафи и малката Кадиджу са хоспитализирани – и двете са в добро здраве, но много изморени.


Интересен факт, е че почти всички авиолинии разрешават на бременните да летят чак до 36-та седмица, но препоръчват дамите в толкова напреднала бременност да са получили разрешение за пътуването си от личния си лекар или от акушера.

Ryanair обаче изискват подобно разрешение, за да допуснат на борда бременна дама, още след 28-та гестационна седмица.