Има определени физически характеристики, с които жените в различните страни се асоциират: бразилките с бразилското дупе или шведките с руса коса и светли очи. Когато говорим за тенденциите в красотата, обаче, се оказва, че също има определени особености, с които се характеризират дамите в различните държави в момента.

Представяме ти впечатленията на една beauty редакторка относно това какво в различните държави в момента се счита за модерно, женствено и красиво в грима и козметиката.

Кукленско излъчване в Япония

Подчертаването на скулите в горната им част с руж за лице е запазена марка на японките. Те обичат да псотигат т.нар. "кукленска визия" и чрез добавянето на изкуствени мигли не просто за специални случаи, а всеки ден.

Гъсти вежди в Дубай и Великобритания

Дали заради чара на световноизвестната моделка Кара Делевин, но новата мода сред британките са гъстите вежди. В Дубай предпочитат такива с чупка, докато британките харесват правите такива.

Подчертани с черно долни мигли в Бразилия

Тъй като по принцип бразилките имат гъсти горни мигли, те се опитват да балансират като подчертават долните си мигли. Това те постигат или с добра водоустойчива спирала, или с хубав водоусойчив молив.

Подчертан долен клепач в Латинска Америка

В Латинска Америка дамите предпочитат да подчертават долния клепач с молив, без значение в черно или в друг цвят. Силното излъчване на очите, което се постига по този начин е запазена марка на латините, трябва да го признаем!

Изкуствен тен в Ирландия

Тъй като са известни с червената и светлата си кожа, в днешно време жените в Ирландия предпочитат сами да си създадат желания от тях тен. Най-често те правят това с различни продукти, а не прибягват до услугите на солариум.

Натурални устни в Швеция

Меките черти на шведките те допълват с лек нюанс на червилото. Розово или почти прозрачно допълва перфектно кожата и нейния нюанс такъв, какъвто трябва да бъде - ненатрапчив и нежен.

3D мигли в Русия

3D миглите в момента са голям хит в Русия, защото правят впечатление и са подходящи както за през деня, така и за парти вечерта. Рускините избират такива с мека текстура, които не натежават на окото.