Базовото масло от морков има страхотен ефект върху кожата и общото здравословно състояние на човека.

Прочетете повече за начина, по който влияе на човешкия организъм базовото масло от морков и след това си изберете козметични продукти, в които се съдържа.

То има жълт, кехлибарен цвят. Първоначалният му мирис е свеж и малко сладникав. Основният му аромат е тежък и пикантен.

Четете още: Парна баня - подарък за кожата

Според някои лекари и ароматерапевти базовото масло от морков помага при лечение на дерматит, екзема и псориазис. Като общ ефект, при хора без толкова сериозни кожни проблеми, то действа овлажняващо и ревитализиращо. Подходящо е за суха кожа.

Базовото масло от морков подпомага кръвообращението и съдейства за намаляване на мускулното напрежение. Има някои данни, че може да е полезно при лечение на хипертония и неврастения.

То е важна съставка от слънцезащитните продукти, спомага за по-добрата защита на кожата от слънчевите лъчи и за получаването на златист, равномерен тен. Установено е, че каротеноидите стимулират имунния отговор на организма при UV облъчване. А базовото масло от морков съдържа най-висока концентрация на каротеноиди. В неговия състав влиза също и витамин Е. Той намалява вредните ефекти от ултравиолетовите лъчи и се препоръчва при слънчеви изгаряния.

Кожата ви е груба и раздразнена? Потърсете рецепти за постигане на мека, свежа и влажна кожа, в които се ползва базово масло от морков. Каротинът ще освежи тена на лицето ви и ще хидратира в дълбочина.

Някои специалисти препоръчват употребата му и за възстановяване на суха и чуплива коса, а поддръжниците на алтернативната медицина смятат, че базовото масло от морков облекчава болките и сърбежа на бебетата при никнене на зъби.

Помислете също дали сте включили достатъчно моркови в ежедневното си меню. Доверете се на природата. Тя е най-силният лечител и винаги ни дарява с красота, съветват от befit.bg

Четете още: Грижа за устните през зимата