На днешния ден през далечната 1994 г. светът се сбогува с един от най-великите рок музиканти на всички времена. Кърт Кобейн бе онова явление, от което музиката се нуждаеше, а творчеството му никога няма да бъде забравено. Всички ние обожаваме онзи рус бунтар, въпреки че не е сред нас почти 3 десетилетия, а версиите за смъртта му не спират да се увеличават. Днес ще ви разкажем за една от най-тиражираните версии, а именно, че самата Къртни Лав, която бе неговата любима и която е майка на дъщеря им, носи вина за фаталния край на Кърт. Бащата на певицата твърди, че тя е замесена в смъртта на фронтмена на рок групата "Нирвана" и може да го докаже.

Ханк Харисън, който е отчужден от дъщеря си, настоява, макар да няма доказателство, че тя е отговорна за това рок звездата да "дръпне спусъка" на пушката, с която сложи край на живота си преди 27 години. Пред сайта RadarOnline.com той казва: "Няма съмнение, че тя е способна. Не мога да докажа, че тя е натиснала спусъка, но мога да потвърдя нейното участие с висока степен на сигурност".

View post on Instagram
 

Четете още: Подновяват разследването за смъртта на Кобейн

Ханк вярва, че улики, които водят към участието на дъщеря му в смъртта на Кобейн, са скрити в ръкописна бележка, намерена в портфейла на Кърт след неговата смърт. Тя беше оповестена от полицията в Сиатъл миналата седмица. В нея Кобейн се отнася саркастично към брака си с певицата Къртни Лав. Текстът започва като пародия на традиционните клетви, които булката и младоженецът си дават в деня на сватбата им. По-нататък авторът описва с доста груби изрази Къртни Лав - както жената, която му "изсмуква" парите за наркотиците и "разврат". Музикантът е написал буквално следното: "Ти, Кърт Кобейн, взимаш ли Къртни Мишел Лав за твоя законна съпруга... дори когато е кучка и изсмуква всичките ти пари за наркотици и проституция".

"Ако прочетете истинското значение на тази малка бележка и я съпоставете с останалата част от доказателствата, всеки, дори малоумник, ще съзре, че тук става нещо тъмно и ужасно", казва Ханк Харисън.

View post on Instagram
 

Кърт Кобейн си отиде от този свят на 27 години. Той сложи край на живота си на 5 април 1994 г. в дома си в Сиатъл. Преди това е приел убийствено количество упойващо вещество, след което се гръмнал в главата с пушка.

В същото време добре известен факт е, че в непосредствена близост до тялото на Кобейн е намерено предполагаемо предсмъртно писмо, написано от Кобейн с червено мастило, в което музикантът нарича Къртни Лав "богиня". В това писмо той се оплаква, че "вече отдавна не получава удоволствие от слушане и писане на музика" и изпитва чувство на вина пред своите близки и фенове, с което чувство той не може да се справи.