Звездата от българското кино и телевизия Башар Рахал ще приеме младежка школа по актьорско майсторство за драматичен театър и кино в школите на Младежката организация за независимо театрално и филмово изкуство – МОНТФИЗ. Кастингът ще се проведе на 7 март в НАТФИЗ, на сцената на втори етаж на клуб К.Е.В.А., където ще се провеждат впоследствие и репетициите на школата. Могат да се явят младежи от 14 до 30 годишна възраст.

В школата курсистите ще изучават практически както актьорско майсторство за драматичен театър, така и спецификите на актьорската игра пред камера. Работата ще бъде изцяло практическа – пред камера и на сцена. Участниците ще съпоставят двете изкуства и ще се научат да правят разлика между тях.

Башар Рахал е дългогодишен преподавател в школите на МОНТФИЗ, както и в ежегодните фестивали, които организацията провежда - МОНТФИЗ Арт Фест в Созопол и Winter Art Fest във Велинград.

Башар Рахал завършва актьорско майсторство за драматичен театър при проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Става известен предимно като филмов актьор, снимал е в над 60 филма, включително и много холивудски продукции, заедно със знаменитости като Джон Кюсак, Джъд Лоу, Кейт Бекинсейл, играл е и в едни от най-успешните български филмови и телевизионни продукции - "Стъклен дом", "Дървото на живота", "Корпус за бързо реагиране" и други.

Асистенти в бъдещата му работа като преподавател в школата ще бъдат популярната от "Корпус за бързо реагиране", Код червено", „Кантора Митрани” и „Столичани в повече” Ралица Паскалева и актьорът от трупата на Народен театър „Иван Вазов” Зафир Раджаб.

Красивата и чаровна Ралица Паскалева завършва класа на проф. Данаилов през 2012 г. Освен работата й в проекти на театралния режисьор Диана Добрева, тя има десетки участия в киното и телевизията: „В името на краля 3“, „Съдби“, „Код червено“, „Корпус за бързо реагиране“, „Апокалипсис Помпей“, „Кантора Митрани“, „Столичани в повече“ и др.

Другият член в екипа на Башар Рахал е актьорът Зафир Раджаб. Само за две години от завършването си Зафир има завиден брой представления в репертоара на Народен театър „Иван Вазов”: в спектаклите на Явор Гърдев „Хамлет" от У. Шекспир и „Жана" от Я. Пулинович; авторските спектакли на Камен Донев „Работно време" и „Почивен ден"; в „Идиот 2012" по Ф. М. Достоевски, спектакъл на Десислава Шапатова и др.

За прослушването кандидатите трябва да подготвят един материал по избор: монолог от пиеса, откъс от проза, стихотворение или басня.


Освен Младежка школа по актьорско майсторство за драматичен театър и кино през март и април в школите на МОНТФИЗ ще стартират и Детска актьорска школа (9-13 г.), Детска актьорска студия (5-8 г.), курс по Актьорско майсторство за възрастни (26+), Публична реч, Вокални школи за деца и младежи с ръководител театралният композитор Петя Диманова, Комуникационни и презентационни умения с д-р Десислава Стойчева, Курс по Приложен ПР за ангажираните в сферата на бизнеса, изкуството и културата, които искат да усвоят умения как да правят успешен ПР на себе си и на дейността си.

Всички желаещи да се включат могат да го направят на http://montfiz.com/priem или на тел. 089 911 82 52.