Един от ветераните на електронната сцена Dave Clarke ще покори София с безпощадни техно звуци на 2-ри октомври!

Мястото е любимото на всички почитатели на алтернативната електронна музика студио „Орфей“, датата е 2-ри октомври, когато у нас ще пристигне страховитият Dave Clarke, за да разбули духовете на есенна нощна София със солидните си запаси от безкомпромисно техно!

Билетите са вече в продажба в магазин „Яко“ и разпространителната мрежа на Eventim на цени от 15 и 20 лв.

Dave Clarke е онзи диджей с анархистична жилка и пънк в душата, който заслужено си е спечелил многозначителния прякор „Баронът на Техното“. Технологично, той е един от ранните основоположници на електронната музика, но въпреки това стилът му включва звуци извън традиционното техно, повлиян от рок легенди като Nick Cave и Savages, както и пънк любимците Bauhaus. Стилът му може да бъде определен като безмилостно завладяващи , изчистени клубни сетове с примеси от хип-хоп бийтове и какво ли още не, с които той променя представите затова как могат да звучат техно и електронната музика като цяло.



„Мъжът в черно“ е роден в Брайтън, но в момента се подвизава в един от парти-спотовете на Европа – Амстредам. Дете на отдаден на технологиите баща и диско-соул майка, за Dave от самото начало е било ясно, че ще има забежки към смесицата между двете, а именно набиращата популярност през неговото детство електронна музика. Бунтар още от малък, той не признава граници и правила и от самото начало загатва за анархичното си поприще, което затвърждава и в музикалните си проявления на по-късен етап.

Дебютният му релийз “I Like John” идва през ранната 1990-та за култовия лейбъл XL, когато Dave се появява под „деликатния“ псевдоним Hardcore, с който започва да гради името си на един от най-сериозните играчи на сцената, създавайки собствения си музикален лейбъл Magnetic North само 2 години по-късно. Последват издадени емблематични записи като “Alkaline 3dh” и трилогията „Red” (част от престижната класация “All Time Techno Top 100”) го изстрелват автоматично към другата лига музикални електронни продуценти.

Малко след това се появява дебютният му самостоятелен албум Archive One с елементи на брейкбийт и електроника, които по това време са абсолютен иновативен феномен. Двойният му диск “World Services” е обявен от престижната музикална онлайн платформа Resident Advisor за топ 10 микс компилации на 21 век. За последните 20 години, „Баронът на техното“ има издадени редица супер-успешни албуми, еп-та, ремикси, като бълването му на качествени електронни звуци не спира и до днес. Заедно с безбройните си отнасящи музикални произведения, Dave не спира развитието си и в още една насока – той е редовен резидент диджей в едни от най-култовите техно клубове като Fabric (Лондон) и Berghain (в електро-столицата на Европа – Берлин) и фестивали – Lowlands, Glastonburry, Tomorrowland и др.

След няколкогодишна пауза в продуцирането на тъмни електронни звуци Dave отново е тук, създавайки музика заедно с партньора си Mr Jones (Jonas Uittenbosch) под името _Unsubscribe_, както и продуцирайки самостоятелни неща. Той споделя, че още обича да „диджейства“ по нощните клубове, но се опитва да запази баланса между създаването и пускането на музика, за да може да се отличи с нещо повече пред останалите на международната електронна сцена.

Не пропускайте срещата с мистериозния техно гуру Dave Clarke, който ще ви отведе в неговото тъмно електронно приключение на 2-ри октомври в София!

Билети „Ранно Пиле“ на цена от 15 лв./20 лв. само от магазин „Яко“ (Ул. „Граф Игнатиев“ 43) или с резервация на телефон +359.886.333367

Онлайн и стандартни билети: 20 лв./25 лв. в мрежата на Eventim.bg /Пикадили, Офис 1, ОМВ, Германос и др./

Следете събитието ТУК