Представете си, че сте в голяма спа вана, заобиколени от балончета и уютния пламък на свещи. Звучи ви страхотно?

Не е необходимо да плащате цяло състояние за това удоволствие в спа център, за да релаксирате.

Превърнете собствената си баня в подобно място – ще ви струва по-малко, отколкото предполагате.

Ето няколко идеи как да превърнете банята си в личен оазис на спокойствието:

Подходяща светлина

Намирането на подходящото осветление понякога не е лесна задача, тъй като в банята имате нужда от различни видове светлина – силна, когато се гримирате или си миете зъбите, и по-слаба, когато искате да се отпуснете във ваната.

Едно не много скъпо решение е регулатор за промяна на осветлението. Можете да добавите и свещи, които допълнително ще подсилят спа-атмосферата.



Чистота и ред

Една препълнена или неподредена баня може да ви даде чувство за липса на достатъчно пространство, затова се старайте да не нареждате в нея прекалено много тоалетни принадлежности.

Приберете козметиката и тоалетните си принадлежности в дискретен шкаф например.

Спретнатия и изчистен вид, който ще добие банята ви, ще ви помогне да се отпуснете по-лесно, защото няма да има предмети, напомнящи за ежедневните ви задължения.



Поглезете се

Няма по-приятно усещане за тялото от това да се увиете в голяма, мека кърпа.

Поглезете се с луксозна кърпа, която да ви обгърне напълно и да попие влагата веднага, за да имате наистина спа-усещане след като излезете от ваната.



Не забравяйте топлината

Постелката пред ваната е изключително важен спа-детайл.

Нищо не е в състояние да ви свали веднага от облаците, на които ви е пренесла една релаксираща вана, от допира на студените плочки до топлите ви ходила.

Изберете по-голяма постелка, така че да покрие повече площ и да не ви се налага да стъпвате на пода.



Връзка с природата

Природата изобилства в спа-центровете под формата на приятния звук на течаща вода и различни видове растения, които ни помагат да се отпуснем и ни създават онова чувство на спокойствие, което само връзката с природата може да ни донесе.

Внесете цвете в саксия в банята, за да постигнете подобен ефект. Добавете и други декорации, характерни за външната среда – камъни, бамбукови елементи и други.



Увеличете пространството

Всеки с малка баня знае, че не може да направи много, за да я разшири, освен ако не похарчи цяло състояние за ремонт. И много нерви по този повод.

Добрата новина е, че може поне оптически да увелкичите пространството. Закачете големи огледала , за да се създаде илюзия за простор и убезателно нека преобладават светлите цветове.