Автор
Woman.bg

Бананов режим за спешно разделяне с 2 килограма

Бананът, макар и отричан в редица диети, се смята за диетичен продукт. В него ще откриете много витамини – А, С, Е и В, както и калций, магнезий, цинк, сяра, желязо и пектин. В един банан се съдържат 27 мг фосфор, който играе важна роля в подобряване работата на мозъка. Изчислено е, че в един среден по размер банан има 96 калории.

В същото време трябва да отбележим, че в бананите се съдържат много малко мазнини, което способства за намаляване нивото на холестерола. И не на последно място – бананите са мощен източник на енергия!

Банановата диета се препоръчва на хора, които искат бързо да се отърват от няколко излишни килограма.

Специалистите твърдят, че бананите стимулират отделянето на секрет, който защитава вътрешната стена на стомаха.

Преди да се подложите на тази диета обаче, е препоръчително да се консултирате с лекар или диетолог. Това условие е абсолютно задължително за страдащите от заболяване на черния дроб, бъбреците, при язва, а също така и при проблеми с кръвообращението и диабет.

Предлагаме ви два варианта на банановата диета.

Първи вариант

Той е по-строг. Продължава 3-4 дни, като на ден трябва да консумирате 3 банана и да изпивате по 3 чаши нискомаслено мляко (кисело или прясно). Разпределете продуктите на няколко приема през деня. За разнообразие ви предлагаме да си направите бананов шейк. Ако следвате диетата, ще се сбогувате с цели 2 излишни килограма.

Втори вариант

Вторият вариант на диетата е с продължителност от 3 до 7 дни. Той е значително по-прост, но не и по-малко ефективен. За един ден можете да консумирате 1,5 килограма банани. В течение на деня можете да пиете зелен чай без захар. Благодарение на този вариант ще можете да сваляте по един 1 кг на ден. Ако спазвате диетата 7 дни, можете да си позволите още 2 яйца – с тях ще си набавите необходимите белтъчини, които в бананите са в ограничено количество. Преди да започнете бананова диета, трябва да подготвите организма си за това изпитание. Започнете с един подготвителен ден. През този ден не консумирайте нищо пържено, мазно, консервирано, солено или сладко. Пийте зелен чай или минерална вода. Такъв разтоварващ ден можете да правите до два пъти седмично без никакво притеснение за здравето.

Плюсове: По време на банановата диета се нормализира работата на червата, активизира се обмяната на веществата и се подобрява състоянието на кожата. В бананите се съдържа калий, който оказва слабителен ефект, в резултат на което организмът се освобождава от токсините. За да избегнете бързо връщане на килограмите след банановата диета, ви препоръчваме ограничаване (не отказ) на приема на мазна и сладка храна през следващите няколко дни.