Необходими продукти:

200 г сурови бадеми
200 г глава/и лук арпаджик
2-3 щипки шафран
25 г пресен джинджифил
10 г брашно (1 с.л.)
2 с.л. зехтин
1 л вода
сол

Начин на приготвяне:

След обелване бадемите се запържват до златисто в сгорещения зехтин при непрекъснато бъркане, заедно с наситнения арпаджик.

Отстраняват се от огъня и се пасират. Към получената смес се добавя разтвореното в литър вода брашно. Прибавя се джинджифилът и се вари на тих огън 20 минути. Отстранява се от огъня и се добавят шафранът и солта.

По желание гарнирайте всяка порция със сурови бадеми.

Можете да обелите бадемите по-лесно, като ги накиснете за 2 часа в студена вода. Ядките набъбват и кожата се отстранява лесно.

Четете още: Изкушение с веган пица