Сигурни сме, че щом разбрахте кой е победителят на тазгодишната Евровизия сте си казали няколко неща: „уау, защо не се е обръснал!?“, „това мъж ли е или жена“, „Азис правеше подобни номера преди години“.

И наистина, не само ние сме на подобно мнение. Турският вестник "Миллиет" публикува статия, в която съобщава на аудиторията си, че Азис е първият, който е внесъл модела на „брадата жена“ на сцената.

"Победителката на Евровизия Кончита Вурст напомня за друго име, познато на турците. Певецът Азис, известен като "Българския Таркан", започна модата на "брадатата жена" преди Кончита", пише "Миллиет", който определя Азис като "един от най-известните певци на Балканите". - пише изданието.

Според други изборът на Кончита не се дължи на гласовите й/му данни, а е по-скоро с политическа насоченост и че с изборът на „брадатата жена“ за победител в конкурса, Европа иска да даде урок по толерантност на Русия. Държавата прие закон срещу хомосексуалната пропаганда, който бе широко дискутиран и критикуван на Стария континент.

Отговорът от руска страна не закъсня. Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин се изказва скептично в Туитър с поста си, че резултатите от конкурса показват европейската интеграция и нейното европейско бъдеще - "брадато момиче".

"Това е краят на Европа, подивяла е. Вече няма мъже и жени, има "то", казва националистът Владимир Жириновски.

Ако се върнем на нашите географски ширини, трябва да признаем, че Азис доста отдавна "пусна" на воля моделът на брадатата жена, обута стокчета, на музикалната сцена. В момента той по-скоро се е завърнал към момчешкото си аз, като освен това свали доста килограми, благодарение на диета и фитнес.

За сега Кралят на фолка не е коментирал победата на Кончита, но все пак можем да се замислим над следните въпроси: Бихме ли позволили на Азис да ни представи на Евровизия. Васко, както е истинското име на певеца, придружи Мариана Попова по време на представянето й на конкурса в Гърция, но тогава той бе доста обран откъм стайлинг.

Затова нека си зададем следните въпроси:


- Бихме ли позволили на Азис да ни представи на световен форум в целия му блясък?

- Ако сравните гласовите данни на двамата: кой според вас има по-добри такива?

- Бихме ли могли да бъдем достатъчно широко скроени, за да впрегнем нестандартността на някой българин в името на една скрита на пръв поглед кауза?

- Прекалено вулгарен ли е предишния Азис за световен форум?