Автор
Woman.bg

"Аз съм винаги красива" - шокиращо видео за насилието върху жените по света

"Това може да съм аз!" - мисъл, която ни минава през ум, когато гледаме новия късометражен филм на продуцента Никола Ван Веверен, който участва в седмото издание на кинофестивала Nikon Film Festival с "Аз съм винаги красива."

Лента, разкриваща грозната истина за сексуалния тормоз и насилието върху жените по света.

Видеоразказът започва с думите: "Сещаш ли се за мен! Преди казваше, че съм красива." Женски глас, на тази, която си спомня за нощта, когато е била изнасилена. Преживяване, което измъчва и обсебва съзнанието на тази, която с нищо не е била заслужила, оказаното насилие. Жестокост, пресъздадена по изключително реалистичен... не, брутален начин. Действието се развива късно вечер, сцените са дръзки и истински.

Освен насилието над жените, което изтъква талантливият Ван Веверен, филмът е и Ода на личностното прераждане, преизграждане... освобождаване. Виждаме как една жена стои пред огледалото, поглед, втренчен в собствения й образ... тя си припомня колко много красота има в нея.

Да, всички сме красиви. От друга страна, никоя от нас не е застрахована срещу подобно насилие. Нека бъдем реалисти, насилието и сексуалният тормоз са действителни и е крайно време да изчезнат от този свят.

Видеото може да видите на официалната страница Nikon Film Festival.