В пиесата, която наричаме живот, всяка една от нас изпълнява главна роля, подкрепена от други актьори, влизащи и напускащи сцените от нейното житие.

С времето преминаваме през социални и духовни противоречия, породени от конфликта. Драматургическото действие в живота на една жена, изпълнено с лукс и красота, сила, устрем и свобода.

Всъщност ролята на съвременната жена е по-комплексна, отколкото можем да си представим. Тя е едновременно, майка и дъщеря, съпруга, но не на последно място, и жена. Водена от силното си чувство за естетика и стил, жената днес поддържа външния си вид, полага грижи за своята естествена красота и следи своето здраве. Затова е важно да подчертаваме своите женственост, виталност и харизма с всеки следващ ден.

Да, докато сме в кадър, вниманието е изцяло върху нас. Обективът на камерата сочи към нас, а ние сме тези, които дават най-доброто от себе си в името на един по-добър живот.

Субективно понятие, основано на индивидуалните виждания, мисли и разбирания за нас и заобикалящия ни свят. Всичко, което забелязваме в него, е резултат на представата ни за нас и другите. С всеки следващ ден преоткриваме себе си като личност, истинска жена, изживяваща своеобразни ситуации, характерни за определени периоди от живота.

Детството и игрите, юношеството и първия цикъл, истинската любов, възрастта, когато се изправяме пред живота с надежда, вяра и любов... 20,30,40 години – изграждаме кариера, създаваме семейство, раждаме деца и си мечтаем за внуци. А успоредно с това тялото ни се променя. Преобразява се.

С годините разбираме, чe всяка възраст е красива. Година след година опознаваме себе си, своите тяло и душа. Обръщайки внимание на неговите трансформации, разбираме повече за женската същност. На помощ срещу белезите на времето се създават козметични и медицински продукти, които облекчават физиологичните и метафизични изменения.

Когато навършим 40 годишна възраст, всяка една от нас е склонна да мисли, че животът й е минал. Мислим си, че знаем. Вярваме, че сме видели всичко. Въобразяваме си, че той вече с нищо не би ни изненадал.

Истината е, че си нямаме представа какво ни очаква. Сценарият на всяка една от нас е различен. Непредвидим. Една от ключовите сцени е свързана с навлизането в деликатен период, наречен Климатериум или Менопауза, както го наричаме днес.

Тя протича индивидуално при всяка жена, настъпва все по-рано, докато продължителността на живот се увеличава. Затова е важно да си осигурим комфорт в този период.



Ако имахме възможността да проведем разговор с лейди Менопауза, какъв би бил диалогът?

С настъпването на големия ден, поглеждаме се в огледалото и се взираме в образа, който ни гледа право в очите – откровен, истински, неподправено дълбок:

- Коя си ти? Познаваме ли се!
- Все още не, но аз съм тази, която ще те улесни да преминеш през нов период от твоя живот на жена. Гранд дама, която тепърва ще преоткрие живота.
- Като се замисля още колко ми остава! Една трета? Четвърт! Какво толкова ме очаква, че да се вълнувам – старост.
- Погледни ме по-добре. Изглеждам ли ти възрастна? Грозна!
- Не.
- Тогава! От какво те е страх?
- Чувала съм от близки и приятели, че типични физически промени, които ме очакват от днес нататък са горещи вълни и нощни изпотявания, хронично безсъние, умора, неспокойствие и не на последно място, спиране на месечния цикъл. Факт, който е пряко свързан с усещането за жена. Каква жена ще съм, щом настъпи и това?
- Щастлива.
- Как?
- Осъзнавайки колко хубави моменти те очакват. Каня те да погледнеш отвъд всеобщите бариери. Какво виждаш?
- Нищо.
- Вгледай се. Виждаш ли онези силуета в далечината?
- Да.
- Знаеш ли, които са те?!
- Не.
- Това са жените, като теб, които преди време или наскоро са преминали към този нов период от живота. Виж, колкото са щастливи, усмихнати и свободни. Радват се на живота, наслаждават се на свободата да правят когато и каквото искат с любимите си хора. Те са като теб, ти си като тях. Ти все така ще имаш възможността да се наслаждаваш на кулинарни изделия, да дегустираш ароматни напитки, да пътуваш, да работиш, дори да правиш любов, без да се притесняваш от нежелана бременност, и не само...
- Ами да, права си. Децата са вече големи, самостоятелни.
- А, как е твоето име?
- Менопауза, но приятелките ми ме наричат Ремифемин. Допусни ме до себе си и се довери. Не се питай, защо! Опитай.

Да, в пиесата, която наричаме живот, всяка една от нас влиза в своята роля в качеството на жена. Всички ние сме героини. А животът продължава.
Осигурете си по-добрo, по-щастливo и по-качественo бъдеще с повече спокойствие и самочувствие през този деликатен период!

Валентина Антонова

Повече за продукта четете на: www.remifemin.bg