Автор
Woman.bg

AVON призовава да помогнем на жертвите на домашно насилие

Кампанията „Говори открито срещу домашното насилие“ на AVON продължава битката с домашното насилие с нов благотворителен продукт - елегантен пръстен. Компанията за жени допълва своето портфолио в подкрепа на каузата с новото бижу, част от синята серия благотворителни продукти, които се предлагат целогодишно в брошурите на AVON. 100% от печалбата от тях се дарява за осигуряване на помощ и подкрепа на жертвите, като през 2015 година усилията на кампанията са насочени към набиране на средства за денонощна национална телефонна линия в помощ на малтретирани жени.



По данни на дългогодишния партньор на инициативата – „Алианс за защита от насилие, основано на пола“, всяка 4-та жена е жертва на тормоз, а 3 от тези жени не знаят къде да потърсят помощ. Именно затова най-неотложно за българката е осигуряването на лесен телефонен достъп до специалисти от цялата страна, като с това се стимулира повече дами да говорят открито за проблема. Обаждайки се на новия номер, жертвите ще бъдат насочвани към организации, членки на „Алианса“, които поддържат кризисни центрове в България. Част от средствата ще осигурят и психологически и юридически консултации със специалист.

От основно значение за „Говори открито срещу домашното насилие“ е да въвлече възможно най-много привърженици, които с малък жест-дарение да допринесат за подобряването на живота на българката. Ето защо вече пета година компанията продължава да призовава към непримиримост към проблема.

Не бъдете пасивни! Поръчайте още днес новия благотворителен пръстен на WWW.AVON.BG или на своя представител!