Автор
Ева Лъчезарова

Завладяващи декорации от Велислава Каймаканова-Ножарова

Познавате я като един от най-търсените и добри фотографи в България.

Тя е Велислава Каймаканова, вече Ножарова, тъй като наскоро се омъжи.

Снима както модни, така и еротични фотосесии, автор е и на редица обложки на албуми.

Тя е жената, която смело можем да кажем, че направи Николета Лозанова и Златка Райкова известни.

Преди време ви я представихме в едно откровено и искрено интервю. С изненада открихме, че освен безспорния си талант на фотограф, тя има и още една дарба и бързо, бързо я потърсихме, за да я разпитаме за новото й занимание.

Вили прави доста впечатляващи декорации, в първия момент, в който човек ги види, затаява дъх, а след миг възкликва: „Това е страхотно! Искам и аз!”.

Представи ни идеята зад VK STYLE™ ?

- Като цяло идеята се формира в движение... както всичко при мен. Действам спонтанно и интуитивно за всяко нещо. След голям ремонт у нас започнаха да ми хрумват интересни идеи с декоративни бои и материали, които могат да направят всяко нещо различно и уникално, със собствен стил, който не можеш да видиш на други места. И така, от опит на опит, се стигна до вече нещо като стил, който доби и име - VK STYLE (от Велислава Каймаканова).

Декорации на какво правиш: телефони, лаптопи, свещи …?

- На този етап съм правила декорации на какво ли не... лаптопи, телефони, свещи, ботуши, чанти, мотоциклетни каски, една кола, мотопед, кожени якета, бани, тоалетни, врати и на още всякакви елементи и предмети в дома.



Каква техника на работа използваш?


- Основата е на принципа на декупажната техника, но стремежа ми винаги да измисля свой начин ме накара да използвам материалите по съвсем друг способ. В общи линии нищо не използвам по предназначение и така имам възможност да откривам и създавам съвсем различен стил.

Колко време отнема?

- Чисто технически е ден, но всичко зависи от материалите и времето на изсъхване в отделните етапи, а също така и моята творческа нагласа.



Сама ли работиш?

- Сама работя, защото няма как дори да покажа схема на някой - такава просто не съществува. Всяко нещо си го измислям на момента и, дори да искам, не мога да го повторя. Всеки път ми е интересно как ще се получи, затова и няма как да ми омръзне, а и винаги има вариант да е по-добро от предишните.

Какви материали използваш?

- Хм... ето това е малко по-трудно за отговор, защото използвам какво ли не... декоративни бои, специални лепила за декупаж, едни кристални топчета, медна слюда, която се използва при някои бои, акрилни бои също, напукващи лакове, крак материали, златен варак, камъни, салфетки, декупажна хартия, 3-Д , течно стъкло... и какво ли не още... но тези са основните.

От къде черпиш вдъхновение?

- Вдъхновението е отражение на мен самата, моето виждане за света и любовта. То просто си съществува в мен, не го търся, за да мога да го „черпя”.

Какви мотиви използваш?

- В момента съм на ренесансова вълна, барокова и изобщо класически мотиви. Но всичко зависи и от поръчките и исканията на клиентите.

Какво ти предстои в професионален план?

- Никога не правя планове, защото така чакам определени неща и, ако не се случат, рискувам да съм разочарована. Не искам да насочвам в определена посока плановете, за да може да ми се случват неочаквани неща.



Правила ли си декорации за някои известни личности?

- Правила съм - няколко лаптопа, а и телефони. В момента се сещам за Марги Будинова, Устата... Все пак стартирах преди по-малко от 4-5 месеца.

Всеки ли може да се възползва от услугите на VK STYLE™?

- Принципно всеки може, стига да не ме ядосат нещо и да ми „избяга” творческия ентусиазъм... Не е лесно с творците все пак.

Използваш ли декорирани от теб вещи в ежедневието си?

- Еее, разбира се, лаптоп-а ми, чантата за него, ръчните ми чанти, телефоните ми, ботушите, а скоро ще пробвам и коженото яке.

Нещо интересно, което не се сетихме да те попитаме?

- Ами, помислете и ме попитайте пак..

Още от страхотните декорации, дело на Велислава Каймаканова-Ножарова, можете да видите тук, в нашата Галерия