Автор
Woman.bg

Артисти превърнаха най-бедния квартал в Рим в галерия

Улични артисти от цял цял свят превръщат някои от най-бедните квартали на Рим в галерии на открито. Модерните творби са вдъхновени от наследството на древните римски стенописи и италианските майстори, пише news7.bg.

Те са пресъздали дори "Вечният град". Улични артистите придават малко цвят на едни от крайните и най-бедни квартали на Рим. Инициативата е на местните власти, а целта е да се създадат алтернативни галерии на открито, които да привличат туристи към малко познатите райони. Само за няколко седмици са създадени 20 стенописа от по 14 м.

Въпреки че и самите артисти безспорно горят от ентусиазъм да демонстрират таланта си в такива мащаби, най-доволни са жителите на квартала. Те се радват на раздвижването и интереса от страна на туристите.

Местните власти са решили да инвестират 1,3 млн. евро по проекта, наречен "Творчески Рим". До момента за 38 произведения на изкуството са похарчени 200 хил. евро.

Ако не е възложено от властите, както в случая, рисуването на графити на обществени места е незаконно в Италия. Художниците, дръзнали да нарушат този закон, рискуват да бъдат строго наказани.

Четете още: 15 удивителни фотографии, направени без фотошоп