Арабски десерт с грис
видяна 7088 коментари 2

16 декември 2012 | 13:07

Необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. грис
125 г масло
1 ч.ч. захар
1 к.л. сода
0,5 ч.ч. орехи смлени
1 ванилия

за сиропа:

2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
20 г масло
20 мл. лимонов сок по желание

Начин на приготвяне:


В купа смесваме всички продукти за основата и ги разбиваме добре.

Изсипваме сместа в тавичка и печем на 180 градуса, до златисто (около 35-40 минути). Оставяме да изстине.

През това време в подходящ съд кипваме водата и добавяме останалите продукти за сиропа. Разбъркваме добре до пълното им хомогенизиране.

Заливаме сладкиша със сиропа и сервираме охладен. Източник: kulinaria.bg

нагоре

Коментари



  1. 2
    lele male 25 ноември 2013 | 19:16

    В арабската и африканска кухня се ползва само пшеничен грис-semolina.

  2. 1
    карина 07 януари 2013 | 10:03

    За пшеничен или царевичен грис става въпрос?

Добави Коментар

нагоре

Жълта шпионка

Познахте ли я?

Снимката, която виждате, е от детските години на една млада и доста скандална известна дама

Съветите на д-р Папазова

Тибетските капки - универсална рецепта за пречистване

Тибетските капки имат мощно имуностимулиращо действие, пречистват организма от токсини и свободни радикали

Астро кутия

Най-съкровената тайна на всяка зодия

Колкото и да сте им близки, колкото и да сте спечелили доверието им и доказали любовта си, има определени неща, които всяка зодия никога не би ви признала...

Душевна работилница

Жена на ръба на нервната криза.

Докато винаги търсиш или чакаш някой да запълва вътрешното ти пространство, никога няма да отвориш вратите на собствената си Вселена. Самотата може да даде време и място за изцерение на душата

Най-ново в Woman.bg

Познахте ли я? 27 март 2015

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се