Арабски десерт с грис
видяна 6232 коментари 2

16 декември 2012 | 13:07

Необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. грис
125 г масло
1 ч.ч. захар
1 к.л. сода
0,5 ч.ч. орехи смлени
1 ванилия

за сиропа:

2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
20 г масло
20 мл. лимонов сок по желание

Начин на приготвяне:


В купа смесваме всички продукти за основата и ги разбиваме добре.

Изсипваме сместа в тавичка и печем на 180 градуса, до златисто (около 35-40 минути). Оставяме да изстине.

През това време в подходящ съд кипваме водата и добавяме останалите продукти за сиропа. Разбъркваме добре до пълното им хомогенизиране.

Заливаме сладкиша със сиропа и сервираме охладен. Източник: kulinaria.bg

нагоре

Коментари



  1. 2
    lele male 25 ноември 2013 | 19:16

    В арабската и африканска кухня се ползва само пшеничен грис-semolina.

  2. 1
    карина 07 януари 2013 | 10:03

    За пшеничен или царевичен грис става въпрос?

Добави Коментар

нагоре

Жълта шпионка

Мика нападна остро Мария Илиева?

Бившата половинка на актьора Иво Аръков - Мика Стоичкова, отправи нападки срещу неизвестна персона, която в части от описанието й прилича на Мария Илиева

Спечели ме

Спечелете две двойни покани за партито на NICOLE MOUDABER в рамките на SOLAR SUMMER

В първия уикенд от месец август британската техно кралица от нигерийски произход NICOLE MOUDABER ще ни направи съпричастни към неудържимото, истинско и разнообразно звучене, в което прелива палитра от техники и стилове, които тя умело съчетава

 Специален проект

Да оставим следи ІІІ

назад напред още >

Най-ново в Woman.bg

Диета South Beach 29 юли 2014

Арт Box

„Апетит” - храна, власт и страст

Кулинарна ненаситност, желание за власт, копнеж за любов - страст към живота

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се