Арабски десерт с грис
видяна 6579 коментари 2

16 декември 2012 | 13:07

Необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. грис
125 г масло
1 ч.ч. захар
1 к.л. сода
0,5 ч.ч. орехи смлени
1 ванилия

за сиропа:

2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
20 г масло
20 мл. лимонов сок по желание

Начин на приготвяне:


В купа смесваме всички продукти за основата и ги разбиваме добре.

Изсипваме сместа в тавичка и печем на 180 градуса, до златисто (около 35-40 минути). Оставяме да изстине.

През това време в подходящ съд кипваме водата и добавяме останалите продукти за сиропа. Разбъркваме добре до пълното им хомогенизиране.

Заливаме сладкиша със сиропа и сервираме охладен. Източник: kulinaria.bg

нагоре

Коментари



  1. 2
    lele male 25 ноември 2013 | 19:16

    В арабската и африканска кухня се ползва само пшеничен грис-semolina.

  2. 1
    карина 07 януари 2013 | 10:03

    За пшеничен или царевичен грис става въпрос?

Добави Коментар

нагоре

За дома

Дженифър Лорънс пръсна 7 млн долара за нова къща

Актрисата от "Игрите на глада" се разделила със седемцифрената сума за имение с пет спални в Лос Анджелис

Душевна работилница

Забавлението е сериозна работа.

Дайте на едно дете шанс да направи някоя пакост и ако то не се възползва от случая - викайте веднага лекар! (Дж.Джеръм)

Астро кутия

Луната във Везни – да погледнем на стара и проблемна ситуация през различен фокус

По време на този транзит ще изпитаме потребността да подредим всяко кътче от душата си, но също и всяко хаотично място във външния си живот

Най-ново в Woman.bg

Бременни русалки 24 октомври 2014

Как крадат парите ни? 24 октомври 2014

Арт Box

Излезе ново издание на „Държавата“ на Платон

Един от фундаменталните трудове на основоположника на Западната философия и наука – Платон, излиза в ново, луксозно издание

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се