Арабски десерт с грис
видяна 6734 коментари 2

16 декември 2012 | 13:07

Необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. грис
125 г масло
1 ч.ч. захар
1 к.л. сода
0,5 ч.ч. орехи смлени
1 ванилия

за сиропа:

2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
20 г масло
20 мл. лимонов сок по желание

Начин на приготвяне:


В купа смесваме всички продукти за основата и ги разбиваме добре.

Изсипваме сместа в тавичка и печем на 180 градуса, до златисто (около 35-40 минути). Оставяме да изстине.

През това време в подходящ съд кипваме водата и добавяме останалите продукти за сиропа. Разбъркваме добре до пълното им хомогенизиране.

Заливаме сладкиша със сиропа и сервираме охладен. Източник: kulinaria.bg

нагоре

Коментари



  1. 2
    lele male 25 ноември 2013 | 19:16

    В арабската и африканска кухня се ползва само пшеничен грис-semolina.

  2. 1
    карина 07 януари 2013 | 10:03

    За пшеничен или царевичен грис става въпрос?

Добави Коментар

нагоре

Спечели ме

Вижте кой си спечели награди от Винарна Свищов

Днес станаха ясни имената на печелившите от играта на Винпром Свищов

За дома

Красивият апартамент на Весела Тотева

Чаровната дизайнерка сподели с приятели и фенове във фейсбук коледната украса на дома си

Астро кутия

Годишен хороскоп за 2015 година

Годината ще започне с поредица на пръв поглед незначителни събития. Но не се отнасяйте лекомислено към тях – всяко едно може да доведе до куп неприятни последици, ако не реагирате правилно и своевременно

Най-ново в Woman.bg

Звездни сватби 2014 г. 19 декември 2014

Пайети и пак пайети 19 декември 2014

Секси опушен грим 19 декември 2014

Арт Box

Рецепти от "По-здрави бебета"

Представяме ви част от рецептите на холистичния нутриционист Магдалена Пашова

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се