Арабски десерт с грис
видяна 6437 коментари 2

16 декември 2012 | 13:07

Необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. грис
125 г масло
1 ч.ч. захар
1 к.л. сода
0,5 ч.ч. орехи смлени
1 ванилия

за сиропа:

2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
20 г масло
20 мл. лимонов сок по желание

Начин на приготвяне:


В купа смесваме всички продукти за основата и ги разбиваме добре.

Изсипваме сместа в тавичка и печем на 180 градуса, до златисто (около 35-40 минути). Оставяме да изстине.

През това време в подходящ съд кипваме водата и добавяме останалите продукти за сиропа. Разбъркваме добре до пълното им хомогенизиране.

Заливаме сладкиша със сиропа и сервираме охладен. Източник: kulinaria.bg

нагоре

Коментари



  1. 2
    lele male 25 ноември 2013 | 19:16

    В арабската и африканска кухня се ползва само пшеничен грис-semolina.

  2. 1
    карина 07 януари 2013 | 10:03

    За пшеничен или царевичен грис става въпрос?

Добави Коментар

нагоре

Моята слънчева визия

Изискан грим в топли тонове (видео)

Днес ще ви покажем как да създадете предизвикателен грим в топли нюанси

Спечели ме

Вижте кой си спечели билети за Jamie Jones

Три от нашите читателки си спечелиха по 1 двойна покана за партито на Jamie Jones, който гостува за първи път в страната ни

 Специален проект

Да оставим следи ІІІ

назад напред още >

Най-ново в Woman.bg

Ярки устни за есента 15 септември 2014

Спа център за бебета 15 септември 2014

Арт Box

Как да "четем" човешкия характер

Това може да научите от основателя на системата Reading People, който гостува у нас за семинар тази есен

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се