Арабски десерт с грис
видяна 7356 коментари 2

16 декември 2012 | 13:07

Необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. грис
125 г масло
1 ч.ч. захар
1 к.л. сода
0,5 ч.ч. орехи смлени
1 ванилия

за сиропа:

2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
20 г масло
20 мл. лимонов сок по желание

Начин на приготвяне:


В купа смесваме всички продукти за основата и ги разбиваме добре.

Изсипваме сместа в тавичка и печем на 180 градуса, до златисто (около 35-40 минути). Оставяме да изстине.

През това време в подходящ съд кипваме водата и добавяме останалите продукти за сиропа. Разбъркваме добре до пълното им хомогенизиране.

Заливаме сладкиша със сиропа и сервираме охладен. Източник: kulinaria.bg

нагоре

Коментари



  1. 2
    lele male 25 ноември 2013 | 19:16

    В арабската и африканска кухня се ползва само пшеничен грис-semolina.

  2. 1
    карина 07 януари 2013 | 10:03

    За пшеничен или царевичен грис става въпрос?

Добави Коментар

нагоре

Винени страници

Спечели награди от Винарна Свищов

В разгара на пролетния сезон Винарна Свищов ще изненада всички ценители на хубавото вино

Арт Box

101 ОТБИВКИ

“Отбивки” съдържа не само много полезна информация за видените от тях красиви места, но и човешки истории

Астро кутия

Трите най-доминиращи зодии

Те са смели, сериозни, силни, макар понякога да дават вид на крехки и лекомислени

Съветите на д-р Папазова

Тибетските капки - универсална рецепта за пречистване

Тибетските капки имат мощно имуностимулиращо действие, пречистват организма от токсини и свободни радикали

Душевна работилница

Реваншът на интроверта

"Докато моите терапевтични умения са насочени към книгите, практиката ми на психолог процъфтява. Имам цифром и словом двама пациенти. Най-накрая открих своята перфектна натовареност с пациенти." Лори Хелгоу

Най-ново в Woman.bg

Beach Banquet! 25 май 2015

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се