Замислете се дали косата Ви е в най-добрата форма за възрастта, на която сте! Да? Не. Повечето от нас полагат грижи за своята кожа, в желанието си да я предпазят от стареене, забравяйки да обърнат внимание на косата, която се нуждае също от внимание.

#Знаете ли какво предизвиква “стареенето” на косата?

Сред основните фактори за изтощаването и преждевременното застаряване на косата са прекомерното използване на химикали (боя, лак за коса и др.) и не само. Честото излагане на слънце, UV лъчи, замърсеният въздух, употребата на сешоар и маши, неправилното връзване на косата са също толкова пагубни за нея, колкото неподходящите козметични продукти.

#И сега!

Следва да се погрижим за регенерацията на своята коса, осигурявайки й необходимата защита, предпазваща я от влиянието на външните фактори. Сигурно сте наясно, че косата съдържа кутикули, образуващи горния слой на косъма. С времето, защитните слоеве на косата губят от своят сила. Следователно процесът на регенерация се забавя, а косата губи от своите еластичност, блясък и жизненост.

#Решението

То не е само едно, а три. Дами, за да бъде косата Ви красива е редно да я подстригвате периодично. Дори това да означава да подравните крайчетата. Също така възползвайте се от времето под душа, за да масажирате скалпа, когато нанасяте обичайните за вас продукти за коса. И не на последно място залагайте на правилните продукти – сред задължителните такива, всяка една от нас е редно да използва стимулиращ фуликулите продукт, който ще поддържа естествените й процеси.