Автор
Woman.bg

Анорексията и нейните жертви от света на модата

Модели, жертва на болестта анорексия и прекомерния стремеж да постигнат съвършен външен вид, продължава да има и след големите "0 size" скандали отпреди няколко години.

Вече ви разказахме за гафа, който голямо модно списание направи преди дни, когато качи (и в последствие свали) снимка на прекалено слаб модел. Нека обаче ви припомним и една от най-известните моделски диети за отслабване, за която разказа дъщерята на актьора еди Мърфи - Бриа.

Бриа Мърфи е много обещаващ модел, но не пести думи и усилия да насочи вниманието на общността към проблема с анорексията и буквалното изтезаване на телата на младите манекенки в името на красотата.

23-годишната чаровница твърди, че сред най-популярните трикове за отслабване и поддържане на форма е памуковата диета. Това представлява следното безумно нещо – в портокалов сок се топят тампони с памук и се изяждат. Ефектът е чувство за ситост без реално да се поглъща храна и дори минимално количество калории.

Битката с килограмите се е превърнала в жестока война. Вижте историите на тези красавици, които вече не са между нас заради анорексията:

Анна Каролина Рестън

Фаворитката на Dior от времената на Джон Галиано се хранила само с ябълки и домати, за да запази фигурата си. На 22-годишна възраст умира от анорексия. Последната ѝ фотосесия е за Armani. От компанията настойчиво я увещават да се снима за тях, дори когато теглото ѝ е само 40 кг. при 174 см. височина.



Хила Елмалих

През 90-те Хила е един от най-успешните израелски модели на световния подиум. Попада в капана на анорексията когато е на 21 години, а на 34 умира. В последните си дни Хила е тежала малко повече от 20 килограма.



Луизел и Елиана Рамос

„Хероиновият шик“ е тенденция от средатана 90-те, когато Кейт Мос задава новите параметри на красотата - слаба фигура, изпито лице, небрежен вид и разсеян поглед. Двете уругвайски манекенки – сестрите Луизел и Елиана Рамос, стават жертва на новите повели в света на модата и красотата. По-голямата – Елиана, губи съзнание на подиума по време на Седмицата на модата в Монтевидео и седмица по-късно умира. Сестра ѝ – 18-годишната Луизел, преживява още 6 месеца.