Изкуството да уловиш светлината и я превърнеш в отблясък върху кожата - това е техника в гримирането, която замества контурирането.

Техниката се състои във фино подчертаване на лицевите черти, избягвайки грубите светлосенки. Тя има за цел да подчертава всички онези по-изпъкнали части на лицето като например скулите, моста на носа, веждите, средата на челото и брадичката.

Хайлайтерите и въздушните прахообразни пудри са сред най-търсените гпродукти на козметичния пазар. С тяхна помощ озаряваме лицето си и му придаваме свеж и сияен вид. Но е важно да усвоите добре техниката за нанасянето им. Тя се нарича стробинг (буквално от английската дума strobing – мигане).

В действителност техниката съществува отдавна, но терминът за нея е нов. В грима стробингът има за цел да акцентира върху изпъкналите части на лицето и да подсили светлината им. За тази цел служат не само хайлайтерите, но и прозрачните пудри, руж, всички видове блестящи частици за скули и такива, които придават перлен отблясък на кожата.

Със стробинг тефниката кожата постига естествено сияние, изглежда млада, обгрижена и отпочинала. Този грим изглежда по-натурален за разлика от контурирането, което води до промяна на реалните черти на лицето, като практически изчезва индивидуалността. И ако контурирането е подходящо предимно за вечерни събития, то стробингът е съвършено решение за ежедневния грим.

Върху добре хидратирана кожа нанесете тониращ крем с отблясъци, руж върху зоните непосредствено под скулите, страничните високи части на челото. След това пристъпете към стробинга.

С хайлайтер акцентирате върху изпъкналите зони на лицето, които естествено се осветяват от светлината – центъра на челото, най-изпъкналата част на скулите, изпъкналата част под веждите, вдлъбнатината на горната устна и контура на брадичката.Не прекалявайте в Т-зоната, за да не изглежда сякаш там кожата има излишно много себум.

***