От Dailymail.co.uk разкриват, че от няколко часа насам Анджелина Джоли, заедно с адвоката си и свои приближени, е в частен апартамент в Лос Анджелис и изготвя стратегия за предстоящия развод.

Докато Анджи се стяга за война, излезе новината, че Брад Пит все още се надява двамата да разтрогнат брака си по цивилизован начин и е натъжен от сегашното развитието на ситуацията.

Близки до актьора разкриват, че той има съмнения, че клюките по негов адрес от последните 24 часа – че пие, взима наркотици, има проблеми с гнева и поддържа любовна връзка с колежката си Марион Котияр, са пуснати от обкръжението на съпругата му. Брад бил наистина разстроен и разгневен от този ход на Джоли и не можел да разбере как тя не проумява, че с това си поведение наранява децата им.

Все пак според обкръжението на Пит въпреки държанието на Анджелина актьорът все още иска двамата да приключат брака си мирно. "Брад все още много държи на Джоли и я уважава като майка на децата си", допълват те.

Затова и Пит е предупредил близките си, че не иска те да очернят Анджи - ако трябва да го подкрепят по време на делото, нека да говорят за неговите личностни качества, а не против съпругата му – бил категоричен той.

Според въпросния източник Брад е разбрал, че Джоли иска развод един ден преди тя да подаде молбата и двамата дори са имали планувана почивка в Лондон идния месец.

"Много съм тъжен от случилото се, но сега най-важно е благосъстоянието на децата", отговори самият Пит преди няколко часа на въпрос на репортери.