Тези леки и пухкави палачинки са истинска американска класика. Сервират се с кленов сироп, сладко и резенчета краве масло.

Продукти:

* 200 гр. пшенично брашно;
* 3 чаени лъжици набухвател;
* 1 яйце;
* 300 мл. мляко;
* щипка сол;
* парченце краве масло;
* кленов сироп по желание;
* замразени горски плодове.

Приготвяне:

Смесете в голяма купа брашното, набухвателя и щипка сол.

В отделна купа смесете яйцата с млякото и ги излейте в кратерче, изкопано в брашнената смес.

Разбъркайте до получаване на еднородно тесто. После добавете разтопено масло и половината от порцията размразени горски плодове.

Разтопете масло в загрят тиган. Излейте в него палачинка с диаметър 7-8 сантиметра. Пържете една-две минути до образуването на мехурчета, след което обърнете.

За да отстраните остатъците от масло, трябва да забърсвате всяка палачинка с хартиена салфетка. Сервирайте готовия десерт, гарниран с останалите горски плодове и кленов сироп.

Четете още: Шоколадови палачинки