Заобиколено от дървета, водопади и тропически живот, това амазонско племе е скрито от света, макар да се намира на едва час път с лодка от град Манаус, който е голямо пристанище по поречието на река Амазонка.

Следващите уникални фотографии, които предстои да разгледате, са на хора от племето Десана (Dessana), което живее на 3000 мили от столицата на Бразилия.

Фотографът Дейвид Лазар се потапя в света на едно от малкото останали далеч от цивилизацията племена, за да запечата тяхната красива магия.

Той снима момче с вълшебни зелени очи, главатаря на племето, майка и баба, целуващи малко бебе и още, и още невероятни кадри от живота на Десана.

„Плавах с лодка, за да достигна племето Десана, което все още живее според традициите и обичаите на своите предци. Те са изключително мирни и дружелюбни хора. Техният водач има традиционна украска на лицето, корона от пера и неговата усмивка говори за топлината и щастието, които споделя това племе.

От снимката с майката, бабата и бебето можете да видите как семейството и останалата част от общността играят важна роля за отглеждането на наследниците.

Децата от дъждовната гора играят щастливи и свободни. Перата, с които за закичени, са от птицата Макао и се носят като отличителен племенен белег.“

Дейвид Лазар разказва, че пътешествието му до Десана го отвежда и до величествените водопади Игуазу. Легендата разказва как Бог искал да се омъжи за красавицата Наипи. Когато я видял да плава в кану заедно с нейния смъртен годеник Тароба, Богът се ядосал и разделил реката на две, запращайки ги завинаги в дълбините на падащите „от небето“ води.

През 2016 година в града Манаус ще се проведе едно от най-големите спортни събития – лятната Олимпиада. Лазар прави опит да покаже племето и красотата на техния живот и по този начин да ги предпази от хората, които ще посетят Олимпиадата, както и от правителството, което ще се опита да създаде атракции за туристите и спортистите.

Познай красотата, за да я обикнеш и опазиш и мотото на този проект.