Автор
Woman.bg

Аманда Сейфрид – почитателка на суровоядството

Американската актриса Аманда Сейфрид демонстрира перфектна форма във всяко свое участие или изява.

Пред няколко дни се спряхме на любимите й прически, които допълват красивата й визия, но нека обърнем внимание по какъв начин тя поддържа стройната си фигура.

26-годишната звезда е висока 161 см и тежи 55 килограма. Позитивното излъчване се дължи на изключително нежното й излъчване и симетричните пропорции на тялото й.

Тя не веднъж е споделяла, че много се притеснява да не напълнее и е почитателка на суровоядството. Също разкрива, че й коства много усилия, за да поддържа перфектна фигура.

Суровоядството е преди всичко философия! To е вид вегетарианство, при което човек се храни само с растителна храна, без никаква термична обработка.

Диетите й обикновено са на база натурални храни. Запитана в едно интервю какво е обядвала предния ден, Аманда отговаря: "Спанак. Просто спанак и малко семена."

Споделя, че има склонност бързо да напълнява, но не допуска това благодарение на редовното бягане и физическите упражнения (фитнес, йога), които прави системно и много отговорно.



Не се храни с обработени термично храни, независимо дали са варени, печени или пушени, за пържено просто не може да става дума.

Яде сушени плодове, ползва студено пресовани растителни масла, а когато се налага да консумира ядки и семена, предварително ги накисва във вода, за да омекнат. Освен това не консумира никакви мариновани и солени храни.



Според нея такъв начин на хранене е напълно приемлив и е най-близък до естествената природа.

За набавяне на белтъчини Аманда използва предимно орехи, семена, боб. Позволява си малко фъстъци и авокадо.

Примерно меню за суровоядство:

Около 50% от храната са плодове: ябълки, круши, сливи, праскови, диня, грозде.

Около 35% са зеленчуци – домати, репички, моркови.

До 10% могат да бъдат продуктите, съдържащи скорбяла: банани, картофи, царевица, други зърна.

Около 5-10% от порциона могат да са сушените плодове.

Около 1% са подправките: растително масло, мед, чесън, пипер. Тук са включени и плодовите сокове.

ВИДЕО: