Автор
Woman.bg

„Almost Famous“ - Изложбата, която трябва да посетите!

На 30ти септември в + Това, ще се проведе откриването на Almost Famous – изложба, по която няколко млади илюстраторки работят през последната една година. Тя събира четиримата артисти, които комбинират своите виждания и вкусове към илюстрацията – от натурализма, през ърбан и фешън илюстрацията, до абстрактната илюстрация.

Борислава Караджова, известна още като Borislavaaaawillmadeit, е главното лице, което стои зад идеята и концепцията, както и куратор на самото събитие. Покрай предстоящото завършване на магистърската си програма „Визуална комуникация“ в НХА, Борислава решава, че сега е времето да реализира тази своя идея, като кани останалите участнички в проекта.

Михаела Караджова a.k.a Stalker, която всъщност е по-малката сестра на Борислава, също заема голяма роля в организацията на събитието. Освен, че е бакалавър в НХА, „Плакат и визуална комуникация“, миналата година издава първият си фешън артбук. В момента се развива във фешън и стрийт илюстрацията.

Здравка Будинова се изявява като графичен дизайнер и илюстратор на книги, а по душа е пътеводител на галактическите си мечти. Завършва НХА през 2013г. специалност „Плакат и визуална комуникация“. Най-често рисува приятелите си по забавен начин.

Ива Димитрова (hello/hella) е завършила НХА специалност „Графика“, учи магистратура, също „Графика“. Рисува основно с черно и бяло, върху всякакви повърхности. Освен рисуването и графиката, обича акварелната техника и я прилага в изработването на акварелни картички (Hella).

Изложбата ще може да бъде видяна от 30ти септември до 15ти октомври. На самото откриване освен представянето на творбите, посетителите ще могат да се насладят и на приятна обстановка и DJ Live Set в лицето на No Comment и Riddimbox. Събитието започва а 19:00.