Автор
Woman.bg

Ali от Tiefschwarz гостува на първия за годината Takeover в Yalta Club

TAKEOVER открива сезона с ALI от TIEFSCHWARZ – немското дуо на двамата братя диджеи Ali и Basti Schwarz, които създават общия си проект като резултат от споделената си любов към музиката и натрупания опит зад пулта през 90-те години. Гостуването на TIEFSCHWARZ тази събота, 7 февруари, в София съвпада и с първия рожден ден на поредицата TAKEOVER.

„Идеята зад събитието е семпла. Никакви трендове, защото отшумяват, сериозни и интересни артисти за повече от един ден и никаква нагласа за here today, gone tomorrow. Искаме да носим качество, което да бъде оценено“, споделя създателят на събитието ЛЮБО УРСИНИ. „Ако говорим за резидентите: ВАЛДИ е установеният артист с вкус и безупречно ухо за качествена продукция, с когото имаме много сериозно минало заедно, докато ФИЛИП ЧЕРНИКОВ е бъдещето, което рано или късно ще поеме щафетата. Подбирането на гостуващите артисти е труден и дълъг процес, като диджей държа на структура, груув, стил и селекция. Важното е след всяка нощ хората да остават белязани (в добрия смисъл) за дълго време.“

Немското дуо TIEFSCHWARZ на двамата братя диджеи Ali и Basti Schwarz, които създават общия си продуцентски проект през 1996 като резултат от споделената си любов към музиката и натрупания опит зад пулта през 90-те години в легендарните щутгартски клубове ON -U (1990-1993) и Red Dog (1993 - 1997). В началото на кариерата си, TIEFSCHWARZ започва да работи с продуцента Peter Hoff в Щутгарт и няколко ремикса по-късно, издава първия си сингъл с неособено изобретателното име Music през 1998. Успехът му мотивира Ali и Basti да запишат дебютния си албум Ral 9005, който излиза две години по-късно през 2000 и остава в историята с изключително успешните сингли Thru a Little Window, Hello Again, Never и Nix. Вторият им албум A Little Help For Your Friends излиза през 2002 и е последван от диджей гигове на всички континенти в Австралия, Щатите, Бразилия и Русия.

Междувременно двамата братя се установяват в Берлин и създават собствено студио с новия си продуцент и приятел Jochen Schmalbach и продължават да попълват дискографията си с ремикси с работа за Masters at Work, Ultra Naté, Isolee, Groove Armada, The Rapture, Cassius, Lopazz, Osunlade, Trüby Trio, DJ Hell, Kelis, Depeche Mode, Madonna, Roxy Music, Booka Shade и Missy Elliott. Едно от най-сериозните доказателства за диджейския и ремиксаторски талант на TIEFSCHWARZ е фантастичният двоен албум Misch Masch, наред с две миксирани компилации за Fabric и немския фестивал Time Warp. Вторият им самостоятелен албум Eat Books излиза през 2005 и включва синглите Isst Wait and See с вокалите на Chikinki, Morning Siren с Matt B.Safer от Тhe Rapture и Damage с Tracey Thorn. TIEFSCHWARZ създават и собствения си лейбъл SOUVENIR през 2006, заедно със стария си приятел Arthur Velasquez, за да издават собствената си продукция и разнообразни артисти като Phonique, Riton и The Psychonauts.

След гостуването на TIEFSCHWARZ, TAKEOVER ще представи нови артисти през март, април (като част от Solar Easter), май и юни, преди да си почине лятото и да се завърне с нови и вече потвърдени дати и артисти през октомври и декември. Извън Yalta Club ще свирим във Варна и Пловдив, но не в обичайните клубове, а на доста интересни и нетипични места. Скоро ще обявим повече подробности, допълва УРСИНИ. Приглушената светлина и груб подземен интериор на ROOM 2 са идеален повод да се запознаете с дълбоката, музикална история на TIEFSCHWARZ и резидентите на TAKEOVER. Билетите за събитието струват 20 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg или на място в YALTA CLUB.

ЗА TAKEOVER:
ТAKEOVER са Liubo Ursiny, Valdy и Philip Chernikov. На досегашните издания на това събитие са гостували Martin Buttrich (един от създателите на Desolat), Dixon (две поредни години като номер едно в DJ класацията на Resident Advisor), Tiga (канадска техно/електроклаш легенда) и Nick Curly (немски диджей и създател на супер успешните лейбъли Cécille Records и 8Bit Records).

ЗА YALTA CLUB:
Yalta Club е най-големият, най-старият и най- уважаваният клуб за електронна музика в България. Екипът на Yalta стои зад някои от най-успешните електронни събития през последните години, а именно: Solar Christmas, Solar Summer, Solar Easter Trinity и други. Yalta Club е домакин на най-големите световни имена от съвременната техно, хаус и транс сцена.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА АРТИСТИТЕ:
https://www.facebook.com/tiefschwarzofficial
Liubo Ursiny: https://www.facebook.com/liuboursinyofficial
Valdy: https://www.facebook.com/valdymuzik
Philip Chernikov: https://www.facebook.com/philipchernikovmusic

FACEBOOK СТРАНИЦА НА СЪБИТИЕТО:
https://www.facebook.com/events/767403003351065/