Този сезон ще е сезон на крайностите. Когато си избирате чанта, обърнете внимание или на съвсем миниатюрните клъчове, или на огромните кожени торби.

Но размерът и формата не са от толкова голямо значение, колкото цвета – той трябва да е или пастелен и сложен, или нееднороден и пъстър.

Миниатюрните пластмасови чантички на Chanel, сякаш направени от конструктор Lego, са един от must-have артикулите на сезона пролет-2014. Подобни чанти на дълга презрамка или верижка могат да се носят не само при излизане вечер, но и на работа. За да можете да си вземете всичко необходимо, комбинирайте малкия клъч с голяма вместителна раница. Тя може да е отново на Chanel или пък да е създадена от друга френска марка – Kenzo.

Модните ревюта на chanel (вляво), Kenzo (в средата) и 3.1 Phillip Lim

За по-неутрален образ в ежедневието може да ви потрябва универсална черно-бяла или благородно сива чанта, например като тези на Dolce & Gabbana и Nina Ricci. Спокойните цветове и простите кройки биват компенсирани от нестандартен начин на носене – Chloe например предлага да сгънете чантата надве и да я придържате за дъното.



Модните ревюта на Dolce & Gabbana (вляво), Chloé (в средата) и Akris

Друга интересна идея – да сложим една чанта в друга – виждаме на снимките от дефилето на Akris.