Страх ви е от клоуни? Тогава ви предлагаме никога да не посещавате град Барабу в американския щат Уисконсин.

Не можете да понасяте прилепи? Може би Остин в Тексас не е най-подходящият град за вас.

Ако се страхувате от тъмнината, мълнии, подземни пространства или имате някакви други фобии, по-добре да избягвате следващите 10 иначе прекрасни дестинации.

Страх от мълнии: Делтата на река Кататумбо, Венецуела

Хората с астрафобия се страхуват от светкавици и гръмотевици. А най-лошото място за всеки, който страда от тази болест, е делтата на рекa Кататумбо във Венецуела, където гръмотевични бури бушуват почти всяка вечер.

Мълниите над Кататумбо могат да се сипят в продължение на 10 часа всяка нощ, а районът е удрян от приблизително един милион мълнии всяка година. Туристически агенции предлагат специални екскурзии, по времето на които се наблюдава гневът на природата.

Страх от клоуни: Барабу, Уисконсин, САЩ

За някои те са постоянен източник на радост, за други – на безкраен ужас. Към малкото градче Барабу трябва да се подхожда с изключително внимание от всеки, който страда от коулрофобия, или страх от клоуни.

През 19 век населеното място си печели името "градът на цирка", тъй като е седалище на няколко цирка, включително Ringling Brothers. Днес градът е дом на Circus World - музеен комплекс, разполагащ с най-голямата библиотека с циркова информация в Съединените щати.

Страх от височини: Гранд Каньон, САЩ

Когато имаш сериозен страх от височини, най-добрата гледка е винаги тази от нивото на земята. И тъй като височините са навсякъде, когато пътувате - от самия полет, през крайбрежната разходка по скалите до гледката от последния етаж на прочут небостъргач – паниката дебне хората с акрофобия дори и по време на най-слънчевите ваканции.

Въпреки че е напълно възможно да се насладите на най-красивите гледки дори и със страх от височини, със сигурност трябва да помислите добре, преди да се отправите към Гранд Каньон. И със сигурност не си резервирайте разходка по Grand Canyon Skywalk.

Страх от тъмното: Тромсьо, Норвегия

Никтофобията, по-известна като страх от тъмното, е толкова разпространена в детството, че дори и най-спокойният възрастен вероятно си спомня времето, когато през нощта е треперил в леглото си.

Тромсьо в Норвегия е известно като едно от най-добрите места в света за наблюдение на северното сияние. Полярната нощ там продължава от 21 ноември до 21 януари. Този период на тъмнина и здрач може да хвърли в истински ужас всички с никтофобия.

Страх от вода: Венеция, Италия

Не е лесно да се живее или пътува с хидрофобия - страх от вода. Особено неприятно е във Венеция, където водата е навсякъде. Вие трябва да минете през вода, за да влезете в града, а в него е почти невъзможно да се придвижвате, без да пресичате големи или малки канали. Да не говорим, че водата залива тротоари и улици по време на Acqua Alta.



Вижте останалите ужасяващи места за хора с фобии - ТУК

Следете блога "Да се изгубиш в Рим!"