Модното италианско училище Accademia del Lusso Sofia, което е специализирано в професионалното обучение в областта на модата отвори врати в София. Това стана в офиса на Академията на улица "Будапеща" №60, като специално един от най-големите бизнесмени на Апенините Франческо Полидори преряза лентата. Именно той е и собственик на италианската компания "ЧЕПУ Груп", участваща в сферата на образованието и обучението в Италия и чужбина вече 40 години, към която част е и Accademia del Lusso.

Академията предлага различни курсове на най-високо ниво с различни специалисти. Желанието на собствениците е да предава италиански стил и италиански модни знания в България.

Техният централен офис се намира на най-важната модна улица в света - "Монтенаполеоне" №5 в центъра на Милано, като обучението може да се проведе на половина в София и на половина в Милано. Мисията на Accademia Del Lusso е да предаде на своите студенти знанието за модата и световноизвестния италиански стил, потапяйки ги в една международна, мултикултурна среда и отваряйки пред тях нови хоризонти, в които модата е материя, в която традиция и иновация вървят ръка за ръка.

Посланикът на Италия в България Марко Контичели също присъства на откриването. Различни личности и представители от света на родната мода, като Жана Жекова, видни ректори и бизнесмени от България и Италия. Съосновател на eCampus, който е сред най-добрите университети на Апенините, е професор

Антонио Джованони, който също бе сред гостите, както певиците Силвия и Теди Кацарови, Светлана Василева също уважиха церемонията.

Франческо Полидори първо представи академията на гостите, след като разказа идеята и причината за откриването и в родната столица, сряза официално лентата пред врати и приветства поканените на коктейл.

Полидори и "ЧЕПУ" вече три години работят в България, след като с тяхно съдействие Медицинският университет в София вече има филиал в Сан Марино и Швейцария, а амбициите са да изнесе обучението си в Рим, Мадрид, Лондон, Маями и Дубай.

Ето какво каза за Woman.bg Франческо Полидори, собственик на Accademia del Lusso

Разкажете повече за Академията.

Accademia del Lusso е италианско модерно училище за мода създадено през 2005 година. Офисът ни е в Милано на улица Монтенаполеоне № 5, която както всички знаете е центърът на световната мода. Сега отваряме и филиал тук в София, където ще провеждаме курсове за млади български студенти, които искат да следват този път и да се занимават с мода. Студентите ще могат да прекарат две години тук и една година в Милано. Необходимо е да се поживее в Милано - центърът на модата.

Отправете своето пожелание към младото поколение бъдещи Ваши възпитаници.

Пожеланието, което отправям винаги е да следват своите желания и да вярват в себе си, тъй като само така се стига до успеха.

Посланикът на Италия в България, Марко Контичели, сподели любимите си неща, свързани с България:

Кой е любимият Ви град?

Не мога да определя отделен град, тъй като ги обичам всичките. Всичките са много красиви. България има най-доброто, което може да желае една страна, за да развива своя туризъм. Много си прилича с Италия. Има изключително красиви планини, красиви плажове и най-вече много симпатични хора.

Съветът Ви към младите хора в България?

Моят съвет е да вярват на Италия, тъй като тя има много силно икономическо присъствие в България (над 1000 италиански фирми, регистрирани в България), а също и в цяла Европа. Често се говори за Италия, като за държавата, известна със сладкия си живот и множество забавления и най-вероятно е точно така, но не е само това. Италия е на второ място по производство в Европа и на едно от водещите места по производство на различни технологии. Именно затова съветът ми към младите българи е да залагат на Италия и да вярват в нея и в обучението в Accademia del Lusso.