Решихме да се поинтересуваме кои продукти бихме могли да включим в менюто си, за да докажем нагледно, че любовта на мъжа (а и не само) минава през стомаха.

Мед

Пчелният продукт отдавна се счита за афродизиак и от него идва дори названието за една добре позната сватбена традиция – меден месец. Конкретно името ѝ е създадено в чест на медовината – старинна алкохолна напитка, направена от мед. Смятало се, че тя увеличава либидото, особено когато става въпрос за младоженци. Също така медът съдържа значително количество витамини от група В и протеини, свързани със здравето на репродуктивната система.

Нар

Според древногръцката легенда, първото нарово дръвче било посадено на остров Кипър от богинята на любовта Афродита. Той се превръща в свещен символ и за богинята Хера и от тогава той започва да се свързва с любовта и плодородието. Кървавочервеният плод съдържа веществото пиперидин, което най-вероятно е отговорно за възбудата при хората.

Авокадо

На езика на древните ацтеки „авокадо” означава „дърво на тестисите”. Именно тази прилика му създава слава като афродизиак, но съвсем не е единствената причина. Южноамериканският плод съдържа фолиева киселина, която подпомага достигането до оргазъм.

Четете още: Повторете първия път!

Бадеми

Древните гърци са смятали, че ароматът на бадеми възбужда жените. Ядките са считани за символ на плодовитостта, а високото съдържание на магнезий е пряко свързано със сексуалното желание.

Чесън

Ароматно растение, но не в най-добрия смисъл. „Горещата билка” обаче е богата на аминокиселината аргинин, която засилва циркулацията на кръвта, което пък води до доста увеличено желание за секс.

Четете още: От секса не се отслабва!