Автор
Woman.bg

adidas и Kanye West създават история с ново партньорство adidas + KANYE WEST

Най-значимото партньорство, създавано някога, между спортна марка и лице извън спорта

Лос Анджелис, 29.06.2016 г. – Днес adidas затвърди дълготрайната си връзка с творческия пионер Кание Уест чрез лансирането на adidas + KANYE WEST. В духа на линията YEEZY, създавала обувки, дрехи и аксесоари за мъже и жени, новата гама adidas + KANYE WEST преминава отвъд границите на лайфстайла и спорта.
Без да отрича грандиозния успех, който започна преди почти две години с YEEZY за adidas Originals, безпрецедентният нов съюз продължава да гради история с най-значимото партньорство, създавано някога, между спортна марка и лице извън спорта. То ще пренапише бъдещето, обединявайки техническата експертност и иновативни идеи на adidas с далновидното въображение на Уест.

Заедно с Кание Уест, специален екип на adidas ще ръководи разработката и създаването на всички продукти YEEZY. Воден от щаба на adidas в Портланд, екипът ще управлява и контролира сътрудничеството така, че да осигури дългосрочния му успех в световен мащаб. Планът за разширяването на проекта включва магазини, които ще играят ролята на необикновени центрове за продуктите YEEZY, разработени от adidas и Уест. Допълнително, adidas + KANYE WEST ще премине отвъд сегашния си фокус върху лайфстайла, като представи както спортни дизайни, така и продукти, които комбинират спорт и лайфстайл.

Уест каза: “През изминалите две години, adidas и YEEZY зададоха визия за бъдещето. Това партньорство илюстрира факта, че всеки може да мечтае без ограничения.“

„Кание е истински творец, който има способността да вижда неща, които другите не виждат. Развълнувани сме и за нас е чест да изградим това партньорство и с нетърпение гледаме напред към съвместното ни бъдеще,“ коментира Ерик Лидке, член на борда на директорите на adidas Group, отговорен за Global Brands (Глобални марки). „С adidas + KANYE WEST ние проучваме нови територии, отваряйки света на спорта за креативността на Кание. Това винаги е била философията на adidas – да дадем възможност на творците да създават новото.“

Днешното съобщение е поредното от серията забележителни постижения на германския спортен иноватор и твореца с глобално влияние. През февруари 2015 г., представянето на YEEZY SEASON 1 пренаписа модела на модните ревюта, обединявайки стил, музика, знаменитости, социални медии и съвременно изкуство, за да създаде спектакъл, изпълнен с живот. YEEZY SEASON 1 превърна Уест и adidas в могъщи партньори.

По същото време, обувките YEEZY BOOST 750 станаха световна сензация за клиентите, превръщайки се в първият продукт, роден от сътрудничеството между adidas и West. Моделът комбинира изключителен комфорт със забележитен стил, благодарение на вградената в подметката си технология на adidas BOOST™.

В продължение, Уест и adidas представиха обувката YEEZY BOOST 350, която надмина предшественика си, превръщайки се в една от най-търсените и бързо продавани модели в историята. Моделът обединява новаторската естетика на Уест с технологиите на adidas - BOOST™ и Primeknit. Дизайнът подлуди потребителите, което беше последвано от безпрецедентни продажби, а през миналия декември и от наградата на Footwear News за Обувка на годината (Shoe of the Year) за 2015.

Сега, в ролята си на дългосрочни партньори, Уест и adidas са развълнувани да разкрият следващата глава от своето сътрудничество.