Автор
Woman.bg

adidas Originals представи колекцията EQT пролет/лято 2017

На 25 този месец adidas Originals представи новата колекция EQT с ексклузивно 3D изживяване в магазина на марката в Mall of Sofia. Партито събра на едно място популярни имена от танцовата сцена, актьори, стилисти, блогъри, инфлуенсъри и запалени колекционери на маратонки. Сред присъстващите се откроиха: актьорите Ники Илиев и Любомир Ковачев, танцовата формация Dance Squad, тв водещата Ирина Денева.

Гостите бяха посрещани от специална музикална селекция събрала в себе си хитове на познатите adidas лица – Pharrell Williams, Rita Ora и Kanye West. Автентичността на adidas Originals днес не е фокусирана в транслиране на миналото в настоящето, а в отношението между минало и бъдеще. А то може да се опише с една дума – технологии. За adidas те са неразделна част от ДНК-то на марката. Интерпретация на сливането на технологии и стил беше изпълнението на брейк денс формацията X Energy Crew.



Присъстващите имаха възможността на видят в реално време 3D принтиране на миниатюра на новия модел спортни обувки, от колекция EQT за сезон пролет/лято 2017. Моделът e получен чрез сканиране на оригиналната маратонка със специален 3D скенер. Принтерът, създал миниатюрата в магазин Originals - Zortrax M200, е обявен за най-добър в категорията си за трета поредна година.

Колекцията на adidas Equipment – EQT дебютира през 1991 г., като гама от спортни обувки и дрехи, която включва само най-съществените елементи, всеки от които само с една специфична функция. И нищо друго. С представянето на EQT започва и пълното преобразяване на бранда. Новата фундаментална философия е предизвестена от ново лого, вдъхновено единствено от Трите Ленти на самите кецове.

През 2017 линията Equipment се завръща, за да отбележи нова ера за EQT. Повторната поява на EQT дава и ново определение за стил. Стил, който не се ръководи от тенденции и мода, а от усещането за цел, функция, качество.

Запомняща се вечер, която показа, как adidas Originals се обърна към миналото си, за да открие, че това, което лежи в основата му, е вечно. Защото само миналото може да призове силата, която да предопредели бъдещето.