Автор
Woman.bg

Absolut представя най-голямата арт колаборация в историята си - Absolut Warhol

На 1 октомври 2014 г. Absolut ще представи нова лимитирана бутилка, резултат от най-известната и значима арт колаборация в дългогодишната история на култовия шведски бранд.

Проектът Аbsolut Warhol ще пренесе оригиналната картина на Аndy Warhol, посветена на Absolut през 1986 г. върху емблематичната форма на бутилката, предоставяйки на всеки възможността да отнесе вкъщи своя собствена творба на великия поп-арт художник. Духът на Warhol ще бъде пресъздаден и в редица специални събития по целия свят.

“С новата бутилка, вдигаме тост в чест на партньорството между Absolut и Andy Warhol – колаборация, която поставя възможно най-силен старт на нашия дългосрочен ангажимент към изкуството и креативността. Оригиналната Absolut Warhol картина може да бъде видяна в музея, където принадлежи, но тази бутилка ще даде на целия свят възможност да се докосне до oригинала”, казва Nodjame Fouad, Storytelling директор на Absolut.

“Всички във фондацията сме щастливи да отпразнуваме премиерата на специалнaта Andy Warhol бутилка на Absolut и да обявим, че процент от приходите от продажбата й ще бъдат насочени към нашия фонд, който разпределя близо 250 милиона долара дарения за подкрепа на съвременни визуални творци”, споделя Michael Hermann oт Andy Warhol Foundation.

През 1986 Andy Warhol е първият артист, който създава оригинално произведение за Absolut, казвайки: “Обичам бутилката, искам да направя нещо с нея.” От тогава шведската водка работи в партньорство с хиляди основополагащи артисти, сред които Keith Haring, Damien Hirst, Louise Bourgeois, Annie Liebovitz и още по-нови и революционни звезди като Spike Jonze, Swedish House Mafia, Icona Pop и много други. Лимитираната Andy Warhol бутилка е продължение и на традицията на бранда да представя революционен дизайн в ограничен тираж.

По повод колаборацията с Warhol, Аbsolut отново пренася творческия му дух в специални събития с названието The Spirit of Warhol, които ще отпразнуват премиерата на новата бутилка по целия свят. В София тя ще бъде представена за първи път на 11 октомври на специално парти с изненадваща програма и локация, организирано от лейбъла New Electronic Sessions, като продължение на кампанията Transform Today, която превърна много идеи в реалност чрез серия от креативни трансформации.