Автор
Woman.bg

Абитуриентският бал – тайните на красотата

Абитуриентският бал е много специална вечер, сбогуване не само с училището, но и с детството. И едновременно с това е тържествено събитие, за което трябва да се подготвите отговорно, за да ви остави само хубави спомени.

Избирайки абитуриентска рокля можете да разгледате богат асортимент от тоалети по най-интересните модни тенденции. В момента модата клони към ретро, така че можете да изберете всяка една рокля, която ви хареса, и да добавите нещо свое към нея. С други думи – експериментирайте смело.

През този сезон дизайнерите препоръчват плисираните рокли, роклите на няколко етажа или пък скромни и елегантни тоалети с блестяща бродерия. Вечно елегантните вечерни рокли от полупрозрачни тъкани сега се обличат върху прозираща контрастна основа.

Четете още: Коя е тази абитуриентка?

Уместни са роклите с болеро, покриващи раменете, или пък с мини-жакет в източен стил. Можете да изберете и костюм от блестящ плат, стига да подчертава естетично фигурата ви. Подходяща е и комбинацията от пола в стил „модерен“ (широка плисирана или сферично издута) и ефектна блузка или бродиран жакет.

Ако предпочитате коктейлна рокля с проста кройка, украсете я с панделка или текстилно цвете. Не забравяйте, че многопластовите колани в момента са на мода. Най-добре е да се откажете от платовете в тъмен или убит цвят, както и от традиционно-официалните черни и бели материи. По-уместни нюанси ще са златистият, сребристият, зеленият и цветът „фуксия“, както и платовете с благороден и ненатрапчив десен.

Четете още: Шокиращата страна на абитуриентските балове

Уместни аксесоари са лачените, перчените или бродираните колани и чанти и украшенията за коса, които са много популярни днешно време.

При избора на обувки обаче наблегнете предимно на удобството. Изберете обувки на комфортна и устойчива платформа, каквито са модерни сега. Няма да ви е удобно да танцувате в сандали на висок ток с гола пета, краката ви ще се уморят твърде бързо. А абитуриентският бал обикновено продължава до сутринта.

Гримът на това тържество трябва да е по-специален, но не и прекалено ярък, тъй като срещата с випуска ще стане през деня. Придържайте се към златната среда, а след залез слънце добавете към грима малко блясък. Можете да намерите много статии, обясняващи как да превърнете бързо дневния грим във вечерен.

За грима за абитуриентския бал спазвайте следните правила:

- Не ползвайте тъмен фон-дьо-тен. Преди нанасянето на фон-до-тен намажете кожата с подхранващ крем и почистете лицето с тоалетно мляко. Ако посетите салон, за да си направите временна татуировка, изберете най-светлия орнамент,който ще е едва забележим.

- Ползвайте прахообразна пудра с естествен нюанс и без блестящи частици. Иначе може да се сблъскате с нежелани визуални ефекти при изпотяване.

- Ако нанасяте сенки на цялата повърхност на горния клепач, ползвайте студени оттенъци. Например цвят на кайсия или маслина, виолетово или светлосиньо. За да стоят сенките по-нежно, нанесете ги с четка, а не с дунапренен тампон.

Четете още: Съвети за абитуриентската прическа

- И още едно правило – за да изглеждат устните естествено привлекателни, не ползвайте червило с наситен цвят. „Отровните“ нюанси стоят вулгарно на едно младо лице. Съблазнително изглежда матовото червило с пастелен оттенък (дори и белезникаво), нанесено с четка върху балсам за устни. Впрочем този метод създава и визуална плътност на устните. Моливът за устни не е особено популярен в момента, но ако все пак искате да ползвате такъв, изберете по-светъл цвят.

- Преди да излезете от вкъщи ползвайте тоалетна вода с лек аромат и я вземете със себе си. Ако всички присъстващи на партито дойдат с тежък парфюм, в помещението няма да може да се диша.

- Не си скубете веждите, а ги срешете със специална четчица и с капка гел за коса. В момента е модерно веждите да са по-светли, така че можете и да ги напудрите леко.