Автор
Woman.bg

Абитуриенти подариха бала си на деца в нужда

Сигурно е, че като тези доблестни млади хора има навсякъде – било то в България, или други държави. Но тези младежи от сръбския град Пирот кацнаха на мушката на добрите новини!

В деня на завършването си, те взели решение да отидат на абитуриентския си бал с дънки, маратонки и тениски. Обединява ги надписът на тениските им: “За теб пет минути – за друг живот”.

Това не е поредното модерно и бунтарско модно решение, а истински зряло, мъдро и изпълнено с любов дело. Вместо да инвестират в скъпи тоалети, костюми и шумни веселби, младежите решили да дарят парите, които биха похарчили на нуждаещи се. Съвместно с преподавателите си, учениците събрали сериозна сума – всеки от тях решил да отдели поне по 3000 динара (30 евро), като за дипломирането им на 30 май са събрани почти половин милион динара. Тези пари ще отидат за семейства с тежко болни деца, с неотложни нужди.

Четете още: Стани абитуриентка на Woman.bg и спечели страхотни награди!

Хуманитарната дейност на децата и позитивната им кампания привлякла и подкрепата на спортен център в града, общината и местна неправителствена организация. С тяхната подкрепа се очаква събраната сума да надмине 1 милион динара.

След официалното тържество в гимназията, абитуриенитите преминаха през центъра на града, облечени с тениски с надпис: „Твоите пет минути блясък са живот за някой друг”

Източник: svoizbor.com