Автор
Woman.bg

Абитуриенти даряват парите си за болни деца

180-те абитуриенти от Втора английска езикова гимназия в София ще дарят парите си за бляскави рокли и костюми за благотворителност, а на изпращенето си ще отидат облечени спортно, с бели тениски.

Парите ще отидат за лечение на деца с булозна епидермолиза.

Инициативата им е описана във Фейсбук страницата "Панаир на Добрината" по следния начин.

"В последните години денят на изпращането на зрелостниците се е превърнал в панаир на суетата, като младежите залагат на външния вид, отмествайки акцента от истинската същност на празника.
"Панаир на добрината" обединява всички нас, дванадесетокласниците от 2 АЕГ, в каузата да облечем сърцата си в красиви премени, а не телата си, като дарим отделените за скъпи облекла средства. На 15 май, нашето изпращане, вместо да си купуваме нови рокли и ризи, ние решихме да дойдем с бели тениски, символизиращи надеждата и добрината, живеещи в нас. По този начин всеки ще има възможността да дари част от отделената сума за тоалети, връщайки акцента върху това що за хора сме, а не как сме облечени"

Парите от рокли и костюми ще отидат за лечението на 4 деца с булозна епидермолиза. Със събраната сума абитуриентите ще закупят жизненоважните превръзки и антибиотични кремове.

С белите тениски освен съпричастност и състрадание, абитуриентите искат да обърнат вниманието на Министерството на здравеопазването. От две години е дадено обещание, че държавата ще поеме разходите за лечението на заболяването, но все още няма резултати, казват младежите.

"Нека всеки желаещ се включи в кампанията на випуск 2014, 2 АЕГ и ни подкрепи - ние всички заедно можем да помогнем. Нека оставим нещо добро след себе си, пожънвайки респект, а не внимание – първото ще се помни винаги!", допълват в съобщението си младежите.

Всеки, който иска и може да помогне, може да го направи чрез лично съобщение във Фейсбук групата "Панаир на добрината".